Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Veranderen van autoverzekering

De WA-autoverzekering is verplicht. U bent strafbaar als u geen WA-verzekering afsluit voor uw auto, ook als u er niet mee rijdt en hem op de openbare weg parkeert. U kunt de verzekeraar zelf kiezen. Het aanbod aan verzekeraars is groot en de premies verschillen dienovereenkomstig.

Als u een nieuwe auto koopt, kunt u ook van verzekering wisselen – ook buiten de reguliere opzegtermijn aan het eind van het verzekeringsjaar. Hierdoor kunt u voor uw "nieuwe" auto een andere, voordeligere verzekering kiezen. De verzekering voor uw huidige auto wordt bij de verkoop ervan namelijk beëindigd. Vaak dient u wel een vrijwaringsbewijs te overleggen om de verzekering te beëindigen. Belangrijk om te weten: bij een nieuwe verzekering voor uw auto, neemt u de korting voor uw schadevrije jaren over. Deze worden namelijk van de oude naar de nieuwe verzekering overgezet. Uw korting gaat dus niet verloren. Als bewijs voor de nieuwe verzekering kunt u de laatste factuur/het polisblad van uw huidige verzekering voorleggen. Hierop staan de schadevrije jaren vermeld. Deze worden in Nederland sinds 2007 bovendien ook centraal geregistreerd. Een autowijziging is altijd een ideale kans om een voordeligere autoverzekering af te sluiten.

Alle artikelen

Kfz-Versicherung

Opzegging autoverzekering

Advies · Autoverzekering
Ontdek meer