Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Internetfraude - Digitale documenten & rekening fraude

In dit artikel bespreken we de officiële documenten van de auto en hoe fraude kan worden gepleegd via uw bankrekening.

Gebruik nooit digitale documenten

Verstuur nooit de papieren van de auto digitaal. Met de huidige digitale mogelijkheden is het heel eenvoudig om kentekenpapieren te vervalsen. Ontvangers van digitale documenten geven zich uit voor de rechtmatige eigenaar en handelen uit zijn naam.

Soms worden de digitale documenten gebruikt voor criminele activiteiten uit naam van de eigenaar. Dit kan zelfs strafrechtelijke gevolgen voor u hebben.

Rekening fraude

De koper, meestal uit het buitenland, reageert op uw advertentie en maakt ter bevestiging van het bankrekeningnummer twee kleine stortingen. Ze beweren dat de buitenlandse bank details van uw bank moet verifiëren. De koper stort tweemaal een klein bedrag van minder dan € 1,- op de rekening van de verkoper. Daarna wordt van de verkoper gevraagd de bankgegevens te valideren door het totaal van de stortingen te bevestigen aan de koper, soms is er een verificatiecode nodig.

De truc hierbij is dat de oplichters de verificatie procedure van de online betalingsprocedures gebruiken. Eenmaal bekend met de rekeningdetails, de gestorte bedragen en de verificatiecode, openen de scammers een eigen betalingsrekening met de specificaties van de rekening van de verkopers. Dit geeft scammers volledige toegang tot de rekening van de verkoper zonder dat de verkoper dit doorheeft.

Alle artikelen

Internetfraude - Valse e-mails (phishing)

Advies · Veiligheid

Internetfraude - Fraude met checks

Advies · Veiligheid

Internetfraude - Tussenpersonen

Advies · Veiligheid
Ontdek meer