Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Wat te doen - Een verdachte advertentie

Denk je een verdachte advertentie te zijn tegengekomen, of ben jij benieuwd hoe je deze kan herkennen: lees dan deze kenmerken die kunnen duiden op een verdachte advertentie:

  • De auto is té goedkoop. Het lijkt te mooi om waar te zijn.
  • De contactgegevens lijken dubieus. De verkoper wil alleen contact via e-mail.
  • In de advertentie wordt gevraagd om een betaling vooraf, er wordt verwezen naar een Escrow Service of betaling aan een vervoerder of shipping company.
  • Het telefoonnummer is vals, degene die de telefoon beantwoordt is niet de verkoper die wordt vermeld in de advertentie of het telefoonnummer bestaat niet.

Wat te doen

Gebruik de directe link bij de verdachte advertentie om de fout te melden bij de autoportal. Of bel met de autoportal om de gegevens te verifiëren. Als je twijfelt kun je beter een mogelijk koopje laten schieten dan onnodige risico’s te nemen.

Autoportals bieden geen Escrow service. Wil je toch zaken doen met een betrouwbare partij die vraagt om een Escrow service. In Nederland bieden enkele notarissenkantoren Escrow Service.

Verdachte e-mail

  • E-mail phishing, of wachtwoord phishing, is een bekende techniek om gevoelige informatie van internetgebruikers te krijgen.

Wat te doen

Als je twijfelt, gebruik dan de directe link bij de verdachte advertentie om de fout te melden bij de autoportal. Of bel met de autoportal. Autoportals vragen nooit om jouw inloggegevens. Geef nooit vertrouwelijke gegevens in een e-mail.

Alle artikelen

Internetfraude - Vervalste documenten & de inspectie en overhandiging

Advies · Veiligheid

Veilig een auto verkopen

Advies · Veiligheid

Internetfraude - Valse e-mails (phishing)

Advies · Veiligheid
Ontdek meer