Harley-Davidson Road King motoren te koop: tweedehands en nieuw

Harley-Davidson Road King

Harley-Davidson Road King

De Harley-Davidson Road King; op en top Harley! De Harley-Davidson Road King is een model dat alles wat het Amerikaanse Harley-Davidson zo bijzonder maakt in zich heeft. Van de robuuste uitstraling tot de vermaarde techniek en het kenmerkende geluid; alles aan de Harley-Davidson Road King zorgt voor een compleet plaatje waardoor alle fans zich aangetrokken voelen. Na de oprichting werd het merk pas echt groot in de Tweede Wereldoorlog toen het merk motorfietsen aan het leger leverde. Na de oorlog breidde het merk zich snel uit tot leverancier van allround motorfietsen die binnen de kortste keren geliefd werden bij een breed publiek. Veel geweldige modellen passeerden in de loop der jaren de revue en de fans omarmen nog steeds het fraaie ploffende geluid dat ook de Harley-Davidson Road King horen laat.

De Harley-Davidson Road King; een successtory!

In 1993 zag het eerste model van de Harley-Davidson Road King het levenslicht met de 1340cc Harley-Davidson FLHR Road King. In de jaren daarna volgenden veel andere uitvoeringen en verbeterde modellen van Road King met als hoogtepunt het Anniversary model bij het 15-jarig bestaan. In 2009 werd het nieuwe innovatieve frame geïntroduceerd bij de Harley-Davidson Road King met zijn krachtige 1548cc motor. Er kan gerust gesteld worden dat de Road King één van de paradepaardjes van het merk is.

Comfortabel en opvallend de weg op met de Harley-Davidson Road King!

De Road King van Harley-Davidson is een comfortabele machine waarmee je als berijder zeker gezien mag worden. Alles aan het nieuwste model, de Harley-Davidson Touring Road King® Classic, deugd tot in de kleinste details. Deze volledig nieuw ontwikkelde 2014 uitvoering is van de grond af aan opnieuw opgebouwd en heeft veel te bieden, vanaf het afneembare windscherm, tot het in rubber opgehangen Twin Cam 103-motorblok voor nog meer vermogen tijdens inhaalmanoeuvres. Rijden en klimmen met passagier én bepakking is voor deze uitvoering van de Harley-Davidson Road King geen enkel probleem. De instelbare achtervering past zich feilloos aan het rijgedrag van verschillende typen berijders aan, en de bagagecapaciteit is verrassend groot! De Harley-Davidson Road King is een geweldige toermotor en cruiser in één, die veel beloofd en dit ook helemaal waar maakt!