Harley-Davidson V-Rod motoren te koop: tweedehands en nieuw

Harley-Davidson V-Rod

Harley-Davidson V-Rod: krachtige motor met eigen karakter

Breng de innovatie van de autofabrikant van de ultieme sportauto samen met die van de motorfietsproducent die staat voor het ware vrijheidsgevoel. Er ontstaat dan chemie en een revolutie in motortechniek: het Revolution motorblok. Deze motor vormt de basis van de Harley-Davidson V-Rod. Porsche en Harley Davidson ontwierpen samen dit motorblok, waarmee Harley Davidson een nieuwe lijn aan zijn motorcollectie toevoegde: de VRSC familie.

De Harley-Davidson V-Rod is de bekendste variant in deze serie cruisers. Doel was om met deze serie de concurrentie met de krachtige motoren van de Japanse en de andere Amerikaanse motorfabrikanten aan te kunnen gaan. De eerste V-Rod motor verscheen in 2001 op de markt. Met het hoogtoerige motorblok in plaats van de luchtgekoelde V-Twins onderscheidt de VRSC-serie zich van de andere Harley Davidson modelseries. Maar er zijn meer bijzonderheden in rijervaring en design die de VRSC motoren hun eigen karakter geven.

De Harley-Davidson V-Rod: kracht en karakter in design en techniek

Het hart van de V-Rod is het Revolution motorblok. Het explosieve vermogen en de kracht van dit motorblok is de inspiratie voor het ontwerp van de motor geweest. De brute, agressieve uitstraling legt iets van het revolutionaire hart, de kern van de motor bloot. De brede achterband versterkt dit beeld. De V-Rod oogt lang en laag, heeft bijna de uitstraling van dragster. Door deze bouw is de V-Rod geschikt om juist op de rechte stukken te sprinten. Kenmerkend voor dit model is het 60 graden V-twin vloeistofgekoeld blok en het gebruik van de bovenliggende nokkenas. Elk stijlvolle detail draagt bij aan de krachtige performance. Onder de zitting zit bijvoorbeeld een brandstoftank. Het is echter een dummy tank, die is geplaatst om het frame te verbergen en om de motor een authentieke uitstraling te geven. De Harley-Davidson V-Rod is zo een opvallende verschijning binnen de Harley Davidson familie. En daarmee populair als tweedehands motor.

De VRCV motors, authentieke motorfamilie met revolutionair hart

Sinds 2001 zijn er 11 verschillende modellen van de VRSC (V-Twin Racing Street Custom) serie verschenen. Hiervan waren 8 variaties van de Harley-Davidson V-Rod. De eerste V-Rod was de VRSCA V-Rod, van 2002 tot 2006 geproduceerd. Deze heeft een 1130cc-motor en een vermogen van 115 pk. Opvolger was de VRSCAW V-Rod. Deze werd geproduceerd van 2007 tot en met 2010. Belangrijke uiterlijk verschil met de voorganger was het frame. Dit model had eerst ook een 1130cc-motor. Later kreeg dit model een 1250cc-motor met een vermogen van 123 pk.

De VRSCE Screamin' Eagle CVO V-Rod en VRSCE2 Screamin' Eagle CVO V-Rod volgden elkaar in 2005 en 2006 op. Beide waren in grote lijnen gelijk aan de VRSCA. Het waren speciale uitvoeringen met extra chroom, customized verf en een 1250cc Revolution motorblok. De VRSCB V-Rod werd in 2004 en 2005 geproduceerd. Het verschil met de VRSCA zit alleen in uiterlijkheden, zoals het zwarte frame en de gepolijste, zwart gecoate motor. Een klassieker is de VRSCD Night Rod. Deze werd van 2006 tot en met 2008 geproduceerd. Ook dit model heeft het kenmerkende zwarte frame. De eerste productie had een vermogen van 120 pk en een 1130cc-motor, latere versies hadden een vermogen van 125 pk met een 1250cc-motor. Gepresenteerd als het meest op de roadster geïnspireerd model van de VRSCR, werd de VRSCR Street Rod in 2006 en 2007 op de markt gebracht. Ten slotte was er nog de VRSCX V-Rod en de VRSCE V-ROD Destroyer. Deze laatste was een showmodel, gemaakt voor straatraces.

Er zijn 2 V-Rods die nog steeds worden geproduceerd: de Night Rod Special en de V-Rod Muscle. De VRSCF V-Rod Muscle wordt sinds 2009 tot op heden geproduceerd. VRSCDX Night Rod special is een custom-made versie van de Night Rod. De V-Rod Muscle werd in 2008 voor het eerst gepresenteerd als motorfiets voor de jonge urban motorrijder. Beide modellen zijn uitgerust met een 1250cc-motor en hebben een vermogen van 122 pk. Iedere motorliefhebber kent de geschiedenis en reputatie van de Harley Davidson. De V-Rod met zijn eigen karakter en uitstraling heeft zijn plaats verworven binnen de Harley Davidson collectie van legendarische modellen. Daarom is deze motor zowel nieuw als tweedehands motor populair in aanschaf. De Harley Davidson V-Rod is een echte cruiser, gemaakt om het avontuur tegemoet te rijden.