Triumph Tiger motoren te koop: tweedehands en nieuw

Triumph Tiger

Al bijna 80 jaar de motor voor de sportieve rijder. De Triumph Tiger is een sportmotor voor de avontuurlijke rijder. Dit motortype is al bijna 80 jaar in verschillende uitvoeringen in trek. Met elke nieuwe versie wint de Tiger aan sportiviteit, functionaliteit, kracht en uitstraling. Triumph Tiger al vanaf 1937 een topper Het in 1884 in Engeland opgerichte Triumph behoort tot de oudste motormerken ter wereld. De Triumph Tiger geldt als één van de klassiekers van dit beroemde Britse motormerk.

Geschiedenis

Het eerste model, de Triumph Tiger 80, werd in 1937 geproduceerd. Daarna volgden vele modellen. Van de nostalgische Tiger Cub en Daytona tot de huidige modellen Triumph Tiger 1050, 800, Explorer en Sport. Met de Tiger 1050 introduceerde Triumph het allroad rijden De veelzijdige Triumph Tiger 800 met 95 pk vermogen is een specifieke motor voor de weg, terwijl het submodel 800 XC ontworpen is als offroad motor. Met de 3-cilinder Triumph Tiger 1050 bracht Triumph in 2007 een motor op de markt voor allroad rijden. Deze opvolger van het eerdere model 955i toont nog sportiever dan zijn voorgangers met de gegoten 17-inch wielen, radiale voorremmen, zwevende remschijven en instelbare veervoorspanning.

Ontdekkingsreiziger

De Explorer zet een nieuwe standaard in een straat- en offroad versie Met het model Explorer en submodel Explorer XC (speciaal voor offroad rijden) zette Triumph in 2012 weer een nieuwe standaard in betrouwbaarheid, comfort, kracht en rijavontuur. Beide motortypen worden aangedreven door een 1215 cc motor met 4 kleppen per cilinder en een 6-versnellingsbak met cardanasaandrijving. De motor levert een indrukwekkend vermogen van 135 pk, de motorfiets heeft standaard cruise control en tractiecontrole.

Sportieve tijger

De Triumph Tiger Sport is de perfecte allrounder De Triumph Tiger Sport laat alle sportieve en avontuurlijke kwaliteiten van deze driecilinder volledig tot zijn recht komen. Deze motorfiets is overal geschikt voor. Van een ontspannen toerrit tot het dagelijks gebruik voor woon-werkverkeer en lange tochten. Deze motor met scherp stuurgedrag en een topvermogen van 125 pk toont vanaf de achterzijde van de brandstoftank anders dan zijn voorganger Tiger 1050. De Tiger Sport is op alle gebieden verbeterd. Betere rijprestaties, een praktischere en slankere vormgeving met vernieuwd frame, ergonomisch verbeterde zithouding, verhoogde bagagecapaciteit en herziene versnellingsbak en uitlaatsysteem.