Yamaha TDM 900 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Yamaha TDM 900

Een allround motor met comfortabele rijeigenschappen. De Yamaha TDM 900 is een bijzondere allroad motor met een uitstekende wendbaarheid en soepele handling. De allround motorfiets valt niet alleen op door het uiterlijk en de technische constructie, maar ook door de comfortabele rijeigenschappen. Het is ontspannen rijden met deze stabiele motor uit het arsenaal van de Japanse motorfabrikant.

Succesvolle opvolger van de Yamaha TDM 850

De Yamaha TDM 900 werd in 2001 geïntroduceerd als opvolger van de populaire Yamaha TDM 850. De vloeistof gekoelde 2-cilinder motor werd voorzien van nieuwe carrosserie, diamantvormig aluminium frame, 6-versnellingsbak, brandstofinjectie en een grotere cilinderinhoud van 900 cc. Met een tankinhoud van 20 liter heeft de motorrijder een groot kilometerbereik. Het tanksymbool gaat pas na circa 340 kilometer knipperen. De Yamaha TDM 900 heeft een vermogen van 86 pk en haalt een maximale snelheid van circa 225 km/u. De gasrespons is goed, evenals de remeigenschappen.

Uitstekende wendbaarheid en nauwkeurige handling

De Yamaha TDM 900 heeft een verminderd gewicht (190 kg) en iets bredere banden. De motorfiets beschikt over een duidelijk dashboard, met een dag- en kilometerteller, digitale klok, digitale brandstofmeter en analoge temperatuurmeter en toerenteller. ABS is sinds 2005 verkrijgbaar. De rechte zitpositie en het brede stuur zorgen voor een zeer goede wendbaarheid, de flexibele vering draagt bij aan het rijcomfort. Door het smalle zadel kan de bestuurder bij het manoeuvreren goed bij de grond.

Gemaakt voor de avontuurlijke rijder en voor elke bestemming

De Yamaha TDM 900 is in vergelijking met de BMW GS een koopje. Beide motoren zijn gemaakt voor de avontuurlijke rijder. De Yamaha TDM 900 is een allroad motor die zich door zijn veelzijdigheid onderscheidt van concurrenten als de Triumph Tiger 900 en Ducati Multistrada 1000 DS. De motorfiets is geschikt voor woon-werkverkeer en vakanties, maar ook voor ontspannen toeren en zelfs voor rijden over licht onverhard terrein.

Een vlotte sportieve motorfiets die alles biedt

De Yamaha TDM 900 is een vlotte en sportieve motor met een spitse neus. Het is een gebruiksvriendelijke motorfiets die niet veel vraagt van de bestuurder. De Yamaha TDM 900 voelt zich zowel thuis op lagere snelheid door het drukke standsverkeer als op hoge snelheid over de asfaltwegen.