Yamaha TMAX 500 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Yamaha TMAX 500

Grotere wielen voor betere wegligging. Dé motorscooter voor woon- en werkverkeer. De Yamaha TMAX 500 combineert de prestatie van een motor met het gemak van een scooter. Sinds de introductie in 2008 heeft de Japanse fabrikant meer dan 180.000 stuks van de TMAX 500 verkocht wat gelijk staat aan een marktaandeel van ongeveer 65 procent. Innovatief bij de introductie van het model waren de grotere wielen waardoor de Yamaha TMAX 500 nog meer de rijprestaties van motor evenaarde. In 2012 bracht een vernieuwde versie van het succesnummer op de markt.

Opvolger van de eerste Yamaha motorscooter XP 250

De voorloper van de Yahama TMAX 500 kreeg de naam XP250, de eerste generatie scooters met de mogelijkheden van een motor. Uitgevoerd met een zwaardere motor maar met name de grotere wielen van de nieuwe motor van Yamaha zorgden voor een revolutie in de markt van de motorscooters. Door de grotere wielen ligt de Yamaha TMAX 500 stabieler op de weg en benadert daardoor het rijcomfort en gemak van zwaardere motoren. Met name ligt de Yamaha TMAX 500 in bochten zeer stabiel op de weg. Gestroomlijnd uiterlijk en verbeterde veiligheid Al sinds de introductie is de TMAX 500 dus een succes. Toch bracht Yamaha in 2012 een vernieuwde versie op de markt. Zowel op het gebied van techniek als uiterlijk kreeg de scooter een facelift. De nieuwe krachtige en soepele motor zorgt ervoor dat de TMAX 500 tot ruim boven 120 kilometer per uur haalt waardoor hij makkelijk mee kan op de snelweg. De veiligheid is verbeterd met de introductie van remmen met ABS. In praktische zin is de afsluitbare bagageruimte op de Yamaha TMAX 500 een goede aanvulling op het oude model.

Dan het uiterlijk van de scooter, niet onbelangrijk

De vernieuwde 2012 versie is uitgevoerd met grote lichten en een hoog ruit wat de scooter een flitsende uitstraling geeft. De zitplaats is zeer comfortabel en het dashboard overzichtelijk en makkelijk te bedienen. Gecombineerd met een felle motor maakt het de Yamaha TMAX 500 tot een prima scooter voor woon- en werkverkeer.