Sport Auto - Occasion, Tweedehands auto, Auto kopen - AutoScout24

Vind uw droomvoertuig

Aanbod voor uw zoekopdracht

Aanbod voor uw zoekopdracht

De eigenlijke definitie van een sport auto is een voertuig, waarmee aan professionele autoraces wordt deelgenomen. Daarnaast zijn er echter ook sport autos die voor het normale wegverkeer zijn toegelaten. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de Porsche 911, de Porsche Boxter, de Lotus Elise of de Ferrari F430. Deze sport autos onderscheiden zich nadrukkelijk van sportcoupés, sportlimousines of grand tourismo's, die weliswaar ook als sportieve varianten te boek staan, maar bij lange na niet de prestaties leveren die deze sport autos kunnen behalen.

Gebruikelijke criteria worden bij de ontwikkeling van een sport auto volkomen buiten beschouwing gelaten. Een sport auto hoeft bijvoorbeeld niet comfortabel of geschikt voor alledaags gebruik te zijn. De sterke punten van een sport auto liggen duidelijk op het gebied van rijprestaties en hantering. Daarom worden sport autos uitgerust met sterke motoren, hebben ze een stug afgesteld chassis en zijn ze laag vormgegeven. Andere kenmerken van sport autos zijn dat zij vaak achterwiel- of vierwielaandrijving, twee portieren en enkel twee voorstoelen hebben. Een aantal modellen beschikt over een extra noodbankje achterin.

Tot een subcategorie van de sport autoklasse tellen de supersport autos, ook wel supercars genoemd, die op alle punten nog eens puntjes op de i zetten. Deze vaak in maar kleine aantallen geproduceerde gevaartes zijn nog sterker en sneller. Voorbeelden van dergelijke supercars zijn de Bugatti Veyron 16.4, de Ferrari Enzo en de Porsche GT.

Mehr anzeigen