Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

AC Cobra te koop: tweedehands en nieuw

AC Cobra

AC Cobra

De AC Cobra is een klassieke sportwagen van het Britse AC Cars, een auto die bovendien nooit massaal geproduceerd is en daarom ook erg populair onder verzamelaars met een hart voor vierwielers. Een tweedehands Cobra is nog goed te verkrijgen. Het eerste model van de Cobra rolde in 1962 over de band, en had onder andere succes in het racecircuit. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

AC Cobra: een majestueuze automobiel

De productie van de originele Cobra stopte al in 1967. Vele replica's worden echter tot op de dag van vandaag geproduceerd. Een legendarische auto die menig ingenieur bij Ferrari tot wanhoop dreef vanwege zijn snelheid door het zeer lage gewicht van de auto. Later zijn er vele replica's geproduceerd en die werden een groot succes. Een originele Cobra is voor de normale man niet te betalen. Een voorbeeld van zo'n lookalike is de Ford Shelby Cobra Concept uit 2004. Vergelijkbare auto's uit die tijd zijn de Chevrolet Corvette en de Jaguar E-Type, deze waren beiden echter flink zwaarder.

Vormgeving en specificaties

Qua vorm was de Cobra in het begin redelijk smal, zeker in vergelijking met Amerikaanse modellen toendertijd. Met de jaren werden de uitvoeringen van het model steeds patseriger en breder. Onder de motorkap huist een 4,3 liter Ford V8 motor, een krachtige motor waar je op kan vertrouwen. Latere modellen werden uitgerust met een grotere 4,7 liter V8 motor. Met die motor versnel je naar 160 km/u in ruim tien seconden. De Cobra AC kan een topsnelheid halen van maar liefst 266 km/u. De liefhebber zal zeker kunnen genieten van het pure geluid van deze krachtpatser.

Bij de tweedehands auto kan de motor verschillen, aangezien de vele replica's flink kunnen verschillen van het origineel. Er zijn vele modellen beschikbaar, in allerhande prijsklassen.

Cobra AC modellen

Er zijn Cobra's in allerlei soorten en maten, daarom zetten we de belangrijkste modellen even op een rijtje. De algehele productie is in 3 fasen te verdelen, namelijk Mk1, Mk2 en Mk3. De bekendste is de Cobra 427 Mk3, afkomstig uit 1966. Het eerste model van de Cobra was de CSX2000. De Mk1 modellen zijn qua afmeting het kleinst, namelijk 2,29 bij 1,55 bij 1,25 meter. Met hun 916 kilogram zijn ze ook echte lichtgewichten. De Mk1 modellen werden van 1962 tot 1963 geproduceerd.

De Mk2 modellen wegen een stuk meer, namelijk 1050 kilogram, een verschil van zo'n 140 kilogram. Dat is te verklaren door de Amerikaanse invloed. De afmetingen bleven hetzelfde. Ze werden gefabriceerd van 1963 tot 1965.

De Mk3 modellen, zoals de Cobra 427, wogen niet alleen een stuk zwaarder, ook de afmetingen veranderden. De Cobra werd zowel langer als breder en begon sterk te lijken op de Jaguar E-Type, hoewel die nog een stuk langer is. Zo'n 1068 kilogram woog de Cobra Mk3. De afmetingen werden 3,96 bij 1,73 bij 1,22 meter. Nog steeds klein en licht vergeleken met de concurrentie en derhalve domineerde de Cobra vele racewedstrijden. Een tijdloze klassieker voor iedere autoliefhebber pur sang.

Beoordelingen voor AC Cobra

2 Beoordelingen

5,0