Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bentley

Vind nu uw droomauto Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Bentley: Britse luxe voor de zakelijke rijder

Bentley is een producent van luxe automobielen, afkomstig uit Engeland. Het hoofdkantoor en de fabriek zijn gevestigd in Crewe, gelegen in het noordwesten van Engeland. Ook worden er wagens geproduceerd in de Volkswagen fabriek in Dresden, Duitsland. Het bedrijf maakt deel uit van de Volkswagen Group, de grootste producent van auto's wereldwijd. De productie van auto's is vrij gelimiteerd maar is wel stijgende, dankzij een groeiende vraag uit Europa, maar vooral ook door Aziatische landen zoals Japan. Omdat de luxe auto's relatief duur in aanschaf zijn, is het wellicht aantrekkelijk om een Bentley als tweedehands auto te kopen. Hiervoor is een beperkte tweedehands markt.

Geschiedenis van het merk

Het bedrijf werd in 1919 opgericht door Walter Bentley, samen met zijn broer Horace. Het merk kende meteen enkele successen in de racewereld en werd geprezen om de duurzaamheid en stevigheid van de auto's. Woolf Barnato, een rijke racefanaat, besloot in 1925 een auto van het merk aan te schaffen en een jaar later kocht hij het bedrijf. Barnato zorgde voor de nodige investeringen waardoor het merk kon blijven groeien. Hij was een van de leden van de zogenaamde 'Bentley Boys', een groep van fanatieke racers die het Britse merk een warm hart toedroegen. Dankzij deze groep steeg de reputatie van het merk, doordat er veel races werden gewonnen waardoor de producent in steeds hoger aanzien kwam bij een groter publiek. Zo won het merk tussen 1927 en 1930 vier keer achter elkaar de 24 uur van Le Mans. Het merk werd in 1931 noodgedwongen verkocht aan Rolls Royce, nadat de economische depressie de vraag naar luxe auto's flink verlaagde. In 1997 nam Volkswagen het auto-onderdeel van Rolls Royce over, waaronder ook het merk Bentley. Uiteindelijk kwam het merk Rolls-Royce bij BMW terecht en gaf Volkswagen opdracht tot het renoveren van de fabriek in Crewe, waardoor de productie verhoogt kon worden.

Bentley als symbool van status en welvaart

De rijke geschiedenis en de grote successen in de racesport hebben het merk een zeer exclusieve reputatie gegeven. Het bedrijf richt zich ook specifiek op de welvarende burger: van oudsher is het een populair merk bij grote ondernemers of leden van koninklijke families. Het hebben van een Bentley geeft de eigenaar een bepaalde status, als toonbeeld van welvaart en luxe. Deze luxe kan ook worden ervaren in een tweedehands model van het merk, deze zijn een stuk goedkoper in de aanschaf. Het merk is daardoor niet exclusief voor leden van de miljonairsclub.

Verschillende modellen

Bentley heeft een ruim assortiment aan verschillende modellen in productie, op dit moment zijn er 11 verschillende wagens die geproduceerd worden. Het zijn luxe auto's voor de zakelijke rijders, van compacte coupé's tot grote SUV's.

Continental GT (2003 - heden)

De Continental GT is een grand tour auto, die vanaf 2003 wordt geproduceerd en verkrijgbaar is als tweedeurs 2+2 coupé en tweedeurs 2+2 cabriolet. Het is de eerste wagen van Bentley die massaal is geproduceerd. De Continental GT gebruikt hetzelfde platform als de Volkswagen Phaeton, de Volkswagen Group D1. De Bentley Continental GT is dan ook een flinke auto met een gewicht van 2320 kilogram, maar daar is tijdens het rijden heel weinig van te merken. Na de Ferrari 612 Scaglietti is de Continental GT zelfs de snelste vierdeurs auto ter wereld. In 2010 werd de tweede generatie van de Continental GT onthuld op de Paris Motor Show. Het design van de wagen laat zich kenmerken door luxe en bescheidenheid. Het zeer luxe ingerichte interieur overtreft alle verwachtingen, alleen de ruimte op de achterbank laat enigszins te wensen over. Het rijplezier staat voorop bij de Continental GT, die daarom is uitgerust met een beestachtige motor. Onder de motorkap zit een 6.0 liter W12 Twin Turbo motor of een V8 Twin Turbo motor, met een vermogen variërend van 500 tot 616 pk. Daarmee is de Continental GT qua power enigszins vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Audi RS8. De wagen is zeker niet goedkoop in de aanschaf, maar heeft wel een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het verbruik is door de flinke afmetingen van de auto vrij hoog. Als tweedehands auto is een ouder model, bijvoorbeeld de eerste generatie, een goede optie. Andere bekende Bentley Continental modellen zijn de V8 en Bentley R Continental.

Mulsanne (2010 - heden)

De Mulsanne is het grootste model in het assortiment van de Britse autoproducent, met een gewicht van 2650 kilogram. De wagen is ontworpen door de Belgische autodesigner Dirk van Braeckel en is vernoemd naar de Mulsanne bocht op het circuit van Le Mans, als herinnering aan de vele overwinningen die het merk behaalde in de 24 uur van Le Mans. De Mulsanne wordt geproduceerd sinds 2010 en gebruikt minder onderdelen van Volkswagen dan bijvoorbeeld de Continental GT en de Flying Spur. De 6.75 liter Twin Turbo V8 motor met een vermogen van 505 pk maakt de Mulsanne een ware krachtpatser op de weg. De auto valt op door zijn luxueuze en tijdloze verschijning en rijdt ondanks zijn forse gewicht als een lichte sportwagen. De wagen wordt uitgevoerd als vierdeurs sedan en ten opzichte van de 2+2 coupé van de Continental GT is er aanmerkelijk meer ruimte voor de passagiers op de achterbank. De Mulsanne is ook goed te verkrijgen op de tweedehands markt.

Bentayga (2016 - heden)

Met de Bentayga haakt het merk in op de SUV-trend, het is een luxe vijfdeurs SUV met vierwielaandrijving en een machtige 6.0 liter Twin Turbo W12 motor met een vermogen van 600 pk, waardoor de Bentayga de snelste SUV op de markt is met een gelimiteerde topsnelheid van 301 kilometer per uur. De Bentayga moet concurreren met de Audi Q7, de Porsche Cayenne en de Lamborghini Urus. Het platform is afkomstig van de Volkswagen fabriek in Bratislava, Slowakije. De naam Bentayga is geïnspireerd door de Taiga, een koude woestijn die zich kenmerkt door uitgestrekte naaldbossen in een koud noordelijk klimaat. Volgens de autobouwer is de Bentayga de meest luxe SUV ter wereld en het design van de auto laat dan ook niet te wensen over. Met een 8 inch infotainment systeem en de vele luxe opties aan de binnenkant haakt het merk aan bij Mercedes en BMW.