Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
bentley-azure-l-01.jpg

Bentley Azure

Bentley Azure : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Bentley Azure, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

#De cabriolet Bentley Azure verschijnt in 1995 voor het eerst op de markt

Interesse in een Bentley Azure

Bentley Azure occasions
Bentley Azure dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

De luxe Britse autofabrikant Bentley hoorde sinds de jaren ’30 bij Rolls-Royce. Toen begin jaren ’90 de Bentley Continental R gepresenteerd werd wilde Rolls-Royce met de tweedeurs coupé eigenlijk een nieuwe fase in de modelpolitiek inleiden. Bentley’s moesten niet meer alleen gezien worden als iets sportievere zustermodellen van Rolls-Royce modellen. Bentley moest juist eindelijk weer een eigen merkgezicht krijgen door de ontwikkeling van zelfstandigere series. Een representatieve cabriolet was hiervoor onontbeerlijk, daarom ontwikkelden de Britten op basis van de Bentley Continental R een open versie met een neerlaatbaar open dak. Deze verscheen in 1995 als Bentley Azure op de markt. Nadat het merk in 1998 over werd genomen door het Volkswagen-concern presenteerde de fabrikant uit Wolfsburg vanaf 2006 een nieuwe generatie van de cabriolet Bentley Azure.

De eerste generatie van de Bentley Azure (1995-2003)

Terwijl de fabrikant bij de Bentley Continental R voor een decente en elegante belijning en een eenvoudig radiatorrooster koos, trad de cabriolet met vier zitplaatsen die van deze coupé afgeleid was sportiever en dynamischer naar voren. Dat lag niet in de laatste plaats aan de technische noodzakelijkheden. Zo vereiste het gebruik van een turbomotor met een groot vermogen dat de cabrio aan de voorzijde grote luchtinlaten ter koeling kreeg. Daardoor verscheen de Bentley Azure met een brede voorspoiler met luchtinlaten zoals bij de Bentley Arnage. Ook het sportieve design van het radiatorrooster werd van dit model overgenomen. Onder de motorkap van de circa 2,6 ton zware cabriolet deed een Rolls-Royce V8-motor haar werk. Deze had een prestatievermogen van 270 kW (365 pk) waarmee de Bentley Azure van de eerste generatie maximaal 245 km/u kon halen.

De tweede generatie van de Bentley Azure wordt in 2006 gepresenteerd

De tweede generatie van de Bentley Azure werd in 2006 op de markt gebracht. Dat was bijna tegelijkertijd met de introductie van de kleinere Bentley Continental GTC cabriolet. Het vlaggenschip onder de cabriolets deelde zijn bouwplatform in deze generatie met de Bentley Arnage, die eveneens nog in de tijd van Rolls-Royce ontwikkeld was. De Bentley Azure werd voortaan ook uitgerust met een nieuwe V8-Motor met twee turboladers. Deze motor moest het reactiegedrag van de cabriolet nog beter maken. Dit ondanks het feit dat de constructie uit veiligheidsredenen zwaarder was geworden. De motor had een cilinderinhoud van 6,7 liter en een prestatievermogen van 340 kW (462 pk). In 2009 verscheen er ook nog een T-model van de Bentley Azure met een prestatievermogen van 373 kW (507 pk). In deze versie kon de cabriolet maximaal 288 kilometer per uur halen.