Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
buick-cascada-back

Buick

1 / 12
buick-cascada-back
buick-cascada-front
buick-riviera-side
buick-envision
buick-riviera-front
buick-regal-front
buick-regal-side
buick-encore
buick-enclave-black
buick-enclave
buick-lacrosse-front
buick-lacrosse-side

Buick

Buick is een Amerikaanse autofabrikant in handen van General Motors. Het was een van de eerste Amerikaanse automerken. In Europa heeft het merk weinig betekenis gehad. Wel is Buick actief in Noord-Amerika, China, Israël en Taiwan. Vooral op Amerikaanse bodem groeide Buick uit tot een iconisch merk. Gezien de lange geschiedenis van Buick zijn er ook diverse modellen in Europa terechtgekomen. Die auto’s vallen vooral bij de echte liefhebbers van Amerikaanse auto’s in de smaak. Lees verder

buick-riviera-m-02.jpg

Overzicht van de populairste Buick modellen

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Bijzonderheden van het automerk Buick

  • Op-en-top Amerikaans
  • Onderdeel van General Motors
  • Veel SUV- en sedanmodellen
  • Klassieke Buick-modellen geliefde verzamelaarsobjecten

Historie Buick

Buick is opgericht door David Dunbar Buick in 1899, maar het merk bleef niet lang in particuliere handen. Al in 1908 werd Buick ingelijfd door General Motors (GM). Opvallend is dat GM-oprichter William C. Durant de algemeen directeur van Buick was alsook een belangrijkste investeerder in het merk. Al in de vroege jaren zag men dus veel potentie in Buick.

Het merk wordt tegenwoordig gezien als een premium automerk dat luxueuze voertuigen verkoopt tegen prijzen die onder het niveau van een Cadillac liggen. Dat het goed gaat met Buick, blijkt wel uit verkoopcijfers. In 2017 verkocht het merk bijvoorbeeld wereldwijd meer dan 1,4 miljoen voertuigen. Opvallend genoeg komt dat vooral door de populariteit van Buick in China waar de modellen heel populair zijn. Uiteraard blijft ook de Amerikaanse markt belangrijk voor Buick, want juist daar heeft het merk zich wereldwijd op de kaart gezet.

Dat heeft Buick bereikt door het ontwikkelen van enkele bijzondere auto’s. Hoewel modellen uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw al in de vergetelheid zijn geraakt, zijn Buick-modellen die kort na de Tweede Wereldoorlog zijn verschenen geliefde verzamelaarsobjecten. Buick-modellen uit de jaren ’40, ‘50’, ’60 kenmerken zich door een sierlijke designtaal waarbij Buick niet vies was van felle kleuren. De Buick Riviera, Roadmaster, Special en Electra zijn hiervan sprekende voorbeelden.

In Europa had Buick weinig rol van betekenis. Uiteraard zijn er hier en daar wel enkele Buick-modellen geïmporteerd, maar officieel zijn de modellen hier nooit verkocht. Opvallend genoeg werd wel veel technologie uit Europa toegepast in Amerikaanse Buick-modellen. Met name Opel-technologie vond zijn weg in modellen van Buick uit de jaren ’2000 en ‘2010. Zo was een Buick Cascada feitelijk een Opel Cascada en was de Buick Encore een SUV op basis van de Opel Mokka. De Buick Regal uit die periode is simpelweg een Opel Insignia.

buick-encore-front

Modellen en varianten van Buick

Het spreekt voor zich dat Buick in meer dan 120 jaar geschiedenis diverse modellen heeft voortgebracht. Toch zijn het vooral de modellen na de Tweede Wereldoorlog die nog op het netvlies staan. Bekende modellen van Buick zijn de Super, Roadmaster, Super Riviera, Special, Electra, Wildcat, LeSabre, Skylark, Regal, Century, Park Avenue, Riviera, Enclave, LaCrosse, Encore, Cascada en de Envision.

Model Varianten Brandstof Cilinderinhoud Vermogen Massa leeg
Regal Sedan, Stationwagon Benzine 3,8-7,5 l 112-231 kW (152-314 pk) 1.511 kg
Encore SUV Benzine 1,4-1,8 l 95-114 kW (130-155 pk) 1.468 kg
Envision SUV Benzine 2,0 l 170 kW (228 pk) 1.800 kg
Enclave SUV Benzine 3,6 l 231kW (314 pk) 1.978 kg
Cascada Cabriolet Benzine 1,6 l 147 kW (200 pk) 1.601 kg
Riviera Coupé Benzine 4,1-7,0 l 93-254 kW (125-340 pk) 2.040 kg
LaCrosse Sedan Benzine 2,4-5,3 l 136-226 kW (182-303 pk) 1.823 kg

Prijzen

Nieuwprijzen

Wie een nieuwe Buick wil kopen, richt zich automatisch op de grijze import, al bestaan er ook bedrijven die Buick-modellen naar Europa halen. In Nederland via de officiële weg een nieuwe Buick kopen is helaas niet mogelijk. Reken bij import wel op een BPM-bedrag. Op basis van de CO2-emissie wordt die BPM-boete berekend. Hoe hoger de uitstoot, hoe hoger het BPM-bedrag. Omdat Buick uitsluitend modellen met een benzinemotor levert, moet je rekening houden met een hogere uitstoot.

Prijzen voor occasions

Het aanbod van Buick occasions in Nederland is relatief beperkt. Dat komt in de eerste plaats omdat het merk nooit officieel is geleverd in Nederland. Exemplaren die hier te koop staan, zijn via import in Nederland terechtgekomen. Een Buick occasion is heel bereikbaar. Prijzen beginnen bij minder dan 2.000 euro. De klassieke exemplaren uit de jaren ’40 en ’50 zijn een stukje duurder. Prijzen lopen dan al snel op tot meer dan 100.000 euro, al staan er ook exemplaren te koop van ongeveer 30.000 euro.

buick-enclave

Alternatieven

Als Amerikaans automerk bestaan er verschillende alternatieven voor een Buick. Bekende merken zijn Cadillac, Chevrolet, Lincoln en Acura. Uiteraard vormen Europese merken ook een alternatief, al blijft een SUV of sedan van Buick op Nederlandse bodem wel een stukje exclusiever. Buick is vooral een merk voor de liefhebber van Amerikaanse auto’s. En ook een haalbare droom, gezien de betaalbaarheid van het merk.

FAQ

Welke Buick-modellen hebben Opel-techniek?
Diverse Buick-modellen maken gebruik van Opel-techniek. Zo is de Buick Encore feitelijk een Opel Mokka. De Buick Regal is dan weer een Opel Insignia. Het kopen van een Buick Encore of Buick Regal biedt dan weer verschillende voordelen, want de beschikbaarheid van onderdelen is dik in orde.
Waar komt het logo van Buick vandaan?
Het logo van Buick komt voort uit het voorouderlijk wapen van de oprichter van de automaker, David Dunbar Buick. Kenmerkend voor dat wapen was een rood schild met geblokte zilveren en azuurblauwe diagonale lijn van linksboven naar rechtsonder. Een hert en doorboord kruis maakten het logo compleet. Buick nam dit familiewapen in 1937 over op haar modellen. In 1960 werd het logo grondig herzien. Het enkele schild werd vervangen door een trio in rood, wit en blauw - ter aanduiding van de LeSabre, Invicta en Electra die toen in de Buick-line-up zaten. Dat logo werd in de jaren zeventig weer vervangen door de Buick Hawk, maar in de jaren tachtig dook het oudere familiewapen weer op, nu wel in een meer vereenvoudigde vorm. Het zogeheten Trishield met rode, witte en blauwe kenmerken werd tot slot nog verder vereenvoudigd in 2005. De drie kleuren staan nu voor de mix van voertuigen in de line-up van Buick, vooral bestaande uit sedans, crossovers en forse SUV’s.
Welke elektrische Buick-modellen zijn er?
Er is geen aanbod elektrische Buick-modellen. Die auto’s heeft het merk simpelweg nog niet gebouwd. Daar komt wel verandering in. Want Buick produceert vanaf 2030 uitsluitend nog batterij-elektrische modellen. Er komen dus diverse elektrische Buick-modellen aan.
Komt Buick naar Europa?
Nee, Buick heeft geen plannen om auto’s te verkopen in Europa. Het merk richt zich vooral op de Amerikaanse en Chinese markt. Daar zijn de modellen van Buick dan ook erg in trek.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen