Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
buick-skylark-front

Buick Skylark

1 / 3
buick-skylark-front
buick-skylark-side
buick-skylark-overview

Sterke punten

 • Stille V6-benzinemotoren
 • Gemakkelijk te repareren
 • Amerikaans gevoel

Zwakke punten

 • Hoog brandstofverbruik
 • Hoge onderhoudskosten
 • Reserveonderdelen zijn steeds moeilijker te vinden

Buick Skylark : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Buick Skylark, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Buick Skylark: Veelzijdige Amerikaanse roadrunner

De Buick Skylark is een middelgrote auto van de voormalige Amerikaanse autofabrikant Buick. Hij werd tussen 1953 en 1998 geproduceerd in in totaal zeven verschillende modelgeneraties. Het is de opvolger van de legendarische Buick Roadmaster. In Nederland is de wagen alleen als occasion verkrijgbaar. Lees meer

Interesse in een Buick Skylark

Buick Skylark occasions
Buick Skylark dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Dankzij de diverse carrosserievormen (sedan, cabriolet, coupé, stationwagen) kent de Buick Skylark veel variatie.
 • De soepele V6- en V8-benzinemotoren bieden een optimale rijervaring.
 • Achter deze wagen schuilt een rijke geschiedenis met diverse designconcepten in de periode tussen de jaren 1950 en 1990.
 • Robuuste en duurzame motoren.
 • De Buick Skylark biedt ook ruimte in het interieur en de koffer.

Gegevens

Motor

Tijdens zijn productieperiode was de Buick Skylark verkrijgbaar met 4-, 6- en 8-cilinder benzinemotoren. De afzonderlijke modelgeneraties (zeven in totaal) boden uiteenlopende prestatieniveaus. Door de jaren heen was er keuze uit motoren van 2,3 tot wel 6,6 liter. De zevende generatie had een topsnelheid van 190 km/u. Het vermogen werd in de loop der tijd steeds lager: terwijl er in 1963 nog een model was dat 200 pk leverde, leverde de basismotor van de laatste serie slechts 120 pk, terwijl het topmodel van deze generatie 150 pk bood.

De Buick Skylark werd in de afzonderlijke modelgeneraties aangeboden met een drietrapsautomaat, viertrapsautomaat of handgeschakelde vierversnellingsbak. De tankinhoud ligt gemiddeld tussen de 50 en maximaal 58 liter, waarmee de Skylark afstanden van 260 tot maximaal 550 kilometer kan afleggen. Zelfs voor een wagen uit die tijd ligt het bereik onder het gemiddelde. Dankzij de grote motorinhoud kon de Skylark echter zonder problemen aanhangers of caravans trekken. Met een trekhaak kan de wagen tot 1.500 kilogram (geremd) trekken.

Afmetingen

Met een kofferruimte van meer dan 500 liter biedt de Buick Skylark een extra grote bagageruimte. De afmetingen daarentegen zijn - vergeleken met andere Amerikaanse auto's uit die tijd - vrij klein. Dankzij de doorlopende bank op de tweede rij kunnen er maximaal vijf passagiers comfortabel plaatsnemen in de Buick Skylark.

In de onderstaande tabel vind je de gegevens van een tweedeurs Buick Skylark Coupé met vijf zitplaatsen uit het bouwjaar 1994.

Gegevens en afmetingen Buick Skylark Coupé 3.1 i V6 (1994)
Bouwjaar 1953 – 1998
Lengte, breedte, hoogte 4,8 m x 1,7 m x 1,4 m
Wielbasis 2.627 mm
Inhoud bagageruimte 379 l
Ledig gewicht 1.330 kg
Toelaatbaar totaalgewicht n.b.
Cilinderinhoud 3.236 cm³
Koppel 251 Nm
Topsnelheid n.b.
Acceleratie van 0 tot 100 km/u n.b.
Tankinhoud 52 l
Verbruik n.b.
CO²-uitstoot n.b.

Varianten

Er werden in totaal zeven modelgeneraties gebouwd. De Buick Skylark was verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals een sedan, een coupé en een cabriolet met hardtop. Veel van de uiterlijke wijzigingen waren vrij gering, de meeste veranderingen werden gemaakt aan het radiatorrooster. Zo werd in 1979 het radiatorrooster verdeeld in vier elementen. De Amerikaanse autofabrikant produceerde nooit sport- of andere speciale versies van de Skylark.

Prijs

De Buick Skylark van de laatste modelgeneratie had een nieuwprijs van maximaal 17.000 US dollar. In Nederland is de wagen alleen als occasion verkrijgbaar. Hier beginnen de prijzen bij 5.000 euro.

Als je jouw Buick Skylark registreert als oldtimer, kun je veel geld besparen op de onderhoudskosten.

Design

Exterieur

Visueel valt de Buick Skylark vooral op door zijn - naar Europese normen - exotisch uiterlijk. De wagen heeft een relatief langwerpige en platte motorkap, met aan de voorkant een conische bumper. Het radiatorrooster is rechthoekig en bevat het Buick-logo. Ook de koplampen zijn rechthoekig en versmallen aan de zijkanten. De carrosserie wordt omgeven door een chroomstrip.

De Skylark een vrij lange en hoekige achterpartij die niet erg opvalt. De sedan, coupé, cabriolet met hardtop en stationwagen zien er uiteraard anders uit.

Interieur

Binnen wordt men begroet door Amerikaans pragmatisme en comfort. Naast de brede, zetelachtige stoffen stoelen biedt de Skylark een overzichtelijk dashboard van kunststof met een analoge snelheidsmeter. Het stuurwiel is uitgerust met diverse bedieningselementen. De schakelhendel voor de automatische transmissie is vrij log en doet enigszins denken aan de cockpit van een vliegtuig. Ook de middenarmsteun is vrij breed en comfortabel. Het interieur ziet er over het algemeen zeer exotisch uit, maar biedt ondanks de kleine wielbasis heel wat comfort.

Veiligheid

De veiligheidsvoorzieningen van de Buick Skylark zijn gemiddeld voor dit type auto. Zo zijn er veiligheidsgordels en waarschuwingslampen aanwezig. Er werd geen officiële Euro NCAP-crashtest uitgevoerd.

Alternatieven

Een wat grotere en luxueuzere alternatief voor de Buick Skylark is bijvoorbeeld de Buick Roadmaster van de vijfde modelgeneratie. Deze werd geproduceerd tussen 1990 en 1996 en werd uitgerust met een 5,7 liter V8-benzinemotor die 260 pk levert.

Ook de Amerikaanse autofabrikant Chevrolet heeft een interessant alternatief. De Chevrolet Impala van de zevende generatie beschikt ook over krachtige V8-motoren met maximaal 264 pk en biedt zelfs nog meer ruimte binnenin.

FAQ

Hoeveel kost een Buick Skylark?
Een Buick Skylark kostte nieuw ongeveer 17.000 dollar. Intussen is hij echter verkrijgbaar op de Amerikaanse markt voor occasions vanaf ongeveer 5.000 euro.
Wat is de wielbasis van de Buick Skylark?
De wielbasis van een Buick Skylark van de zevende generatie bedraagt 2,63 meter. Voor een Amerikaanse auto in dit segment is dat een kleine wielbasis.
Hoeveel pk levert een Buick Skylark?
Een Buick Skylark levert tussen de 84 en 340 pk.