Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
lincoln-continental-front

Lincoln Continental

1 / 3
lincoln-continental-front
lincoln-continental-side
lincoln-continental-back

Sterke punten

 • Moderne en luxueuze sedan
 • Krachtige motoren
 • Voertuig met een lange geschiedenis

Zwakke punten

 • Hoge aanschafkosten
 • Niet verkrijgbaar in Nederland
 • Hoge onderhoudskosten

Lincoln Continental : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Lincoln Continental, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Lincoln Continental: Klassieke luxe in een nieuwe uitvoering

De Lincoln Continental werd voor het eerst aan het publiek voorgesteld in 1940. In de daaropvolgende decennia werd de luxewagen herhaaldelijk in nieuwe versies gelanceerd, onder meer van 2016 tot 2020. Hoge prestaties en luxe behoorden tot de troeven van het model. Lees meer

Interesse in een Lincoln Continental

Lincoln Continental occasions
Lincoln Continental dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • De Lincoln Continental biedt binnenin veel ruimte voor het gezin.
 • De beschikbare motoren overtuigen met bijzonder hoge prestaties.
 • Dankzij de uitgebreide uitrusting biedt het voertuig veel comfort.
 • In de nieuwe editie overtuigt het model met een moderne en aantrekkelijke look.
 • In vergelijking met de concurrentie zijn occasion modellen zeer betaalbaar.

Gegevens

Motoren

Om ervoor te zorgen dat de Lincoln Continental ondanks zijn enorme afmetingen en hoge gewicht sportief op de weg zou liggen, besloot de autofabrikant al vroeg om enorm krachtige motoren te gebruiken. Dit geldt ook voor de nieuwe editie, die van 2016 tot 2020 werd aangeboden. Het voertuig is overigens nooit als nieuwe auto in Nederland aangeboden, de verkoop concentreerde zich op de Amerikaanse en Chinese markt.

Daar kon de Lincoln Continental worden gekocht met een brandstofzuinige viercilinder. Twee prestatieniveaus met 241 of 261 pk beloven niettemin meer dan voldoende vermogen om in het dagelijkse leven sportief op weg te zijn. Beide versies leveren een maximumkoppel van 386 Nm. Een topsnelheid van net geen 230 km/u en een acceleratietijd van minder dan acht seconden tot 100 km/u zijn heel respectabel voor een sedan uit de luxeklasse. Op verzoek was echter ook een V6-benzinemotor met 378 pk en 570 Nm koppel beschikbaar voor de Lincoln Continental op de Chinese markt. De sprint naar 100 km/u was met deze versie mogelijk in slechts 5,8 seconden.

De topmotoren voor de Amerikaanse markt hadden aanzienlijk meer vermogen. Tot 3,8 liter cilinderinhoud en een maximum van 405 pk of 542 Nm koppel laten vrijwel niets te wensen over en zijn perfect afgestemd op de hoge eisen van Amerikaanse klanten. Bovendien konden de voertuigen in de VS worden besteld met een praktische vierwielaandrijving om de tractie zelfs in slechte omstandigheden aanzienlijk te verbeteren. Een automatische versnellingsbak met zes versnellingen is standaarduitrusting op de auto, dus handmatig schakelen is niet langer mogelijk met de Lincoln Continental.

Afmetingen

De Lincoln Continental is een vertegenwoordiger van grote en zware luxe sedans sinds zijn eerste release in de jaren 1940. Dit is niet veranderd tot de huidige generatie, die van 2016 tot 2020 werd aangeboden. Ook hier is de Lincoln Continental vrij groot, getuige zijn lengte van 5,12 meter. De breedte is 1,91 meter, de hoogte 1,49 meter en de wielbasis iets minder dan drie meter. Het leeggewicht is navenant hoog, tot 2.150 kilogram in volledige uitrusting is niet ongewoon.

Met zijn grote carrosserie is de Lincoln Continental bij uitstek geschikt voor alledaags gebruik, en klanten hoeven het niet te stellen zonder een grote bagageruimte om boodschappen te doen. Tot 473 liter laadvolume kan gemakkelijk worden opgenomen. Wat wel belangrijk is om te noemen is de grote draaicirkel. De Continental heeft een draaicirkel van 12,73 meter, dus bestuurders zullen wellicht veel moeten manoeuvreren bij het parkeren of achteruit wegrijden. De Lincoln Continental kan ook op aanvraag besteld worden met een aanhangwagenkoppeling, die ook grotere en zwaardere aanhangwagens probleemloos trekt.

Productie 1940 – 1948, 1956 – 1980, 1982 – 2002, 2016 – 2020
lengte, breedte, hoogte 5,12 x 1,91 x 1,49 m
Wielbasis 2,99 m
Inhoud bagageruimte 473 l
Ledig gewicht 1.841 – 2.151 kg
Toelaatbaar totaalgewicht -
Cilinderinhoud 1.999 – 3.726 cm³
Koppel 380 – 570 Nm
Topsnelheid 229 km/u
Acceleratie 0-100 km/h in s 5,8 – 7,7 s
Tankinhoud 68 – 74 l
Verbruik 8,5 – 12,4 l/100 km
CO2-uitstoot -

Varianten

De Lincoln Continental is een voertuig met een lange geschiedenis. De eerste generatie werd al in 1940 op de markt gebracht, maar werd ook snel weer uit productie genomen. In de loop der decennia keerde de autofabrikant steeds weer terug naar het model met nieuwe voertuigen en uitrustingslijnen. Deze sedan uit de hogere middenklasse werd voor het laatst in 2016 op de markt gebracht onder de naam Continental X. Hier biedt het voertuig moderne technologie en een uitgebreide uitrusting om aan de hoge luxenormen van klanten te voldoen. Elektrische stoelen met massagefunctie, automatische klimaatregeling of een bijzonder krachtig geluidssysteem, de keuze aan functies en technologieën laat nauwelijks iets te wensen over.

Prijs

In directe vergelijking met de concurrentie toont de Lincoln Continental zich een absoluut koopje. Hoewel het model niet langer verkrijgbaar is als nieuwe auto, zouden klanten anno nu ongeveer 50.000 euro hebben betaald voor een volledig uitgeruste variant.

Zelfs als occasion is de Lincoln Continental een insider tip als het gaat om het zoeken naar een luxueuze sedan met een aanzienlijke technische uitrusting. Occasions van vroegere modeljaren zijn vaak beschikbaar vanaf 10.000 euro.

Design

Exterieur

In de laatst verkochte generatie is de Lincoln Continental een elegante en luxueuze metgezel voor de weg. De ontwerpers van het voertuig weten de hoge eisen van de klant in één oogopslag over te brengen. Elegante proporties, verfijnde en sportieve details en een markante lichtsignatuur springen onmiddellijk in het oog. Hetzelfde geldt voor het grote en speciaal ontworpen radiatorrooster aan de voorzijde. Het voertuig is duidelijk gericht op de smaak van de klant, maar kan ook worden besteld in kleurrijke lakafwerkingen of zelfs in een tweekleurige look.

Interieur

Nog meer luxe wacht op bestuurder en passagiers wanneer ze in het interieur plaatsnemen. De zittingen bieden alle denkbare functies, van massage tot ventilatie. Niet alleen de voorzetel is comfortabel en luchtig, ook op de tweede rij is er veel ruimte. De fabrikant doet namelijk zijn best om de tweede rij zo comfortabel mogelijk te maken. Grote fauteuils, technische uitrusting en talrijke instelmogelijkheden zijn beschikbaar. De uitstekende isolatie van de carrosserie zorgt voor een laag geluidsniveau en maakt ontspannen rijden op alle routes mogelijk.

lincoln-continental-interior lincoln-continental-seats

Veiligheid

De Lincoln Continental is een veilige en praktische auto. Klanten kunnen niet alleen vertrouwen op het gewicht en de stabiele carrosserie van het voertuig, maar ook op de moderne technologie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de geleverde noodremassistent. Hierdoor stopt het voertuig in geval van nood direct en worden gevaarlijke ongevallen voorkomen.

Alternatieven

Een goed alternatief is een Mercedes S-Klasse. Deze auto's overtuigen ook door hun hoge luxe en imponeren door hun uitstekende rijeigenschappen. Als klanten in het dagelijks leven niet alleen een goede en hoogwaardige auto willen rijden, maar ook geld willen besparen op het verbruik, is een plug-in hybride aan te bevelen. De veiligheidsuitrusting geeft een goed gevoel en is gemakkelijk te gebruiken in het dagelijks leven.

FAQ

Hoeveel kost een Lincoln Continental als occasion?
Aangezien de Lincoln Continental in verschillende jaren werd geproduceerd, variëren ook de prijzen. Een oudere Continental is verkrijgbaar vanaf ongeveer 10.000 euro.
Welke uitrusting heeft de Lincoln Continental?
De Lincoln Continental overtuigt met een goed en vooral luxueus interieur. Vooral de zetels geven de klanten veel luxe. Een massagefunctie of een ventilatiefunctie overtuigen daarbij. De grote hoeveelheid ruimte maakt ook indruk over de hele lijn. Dankzij de vele technologieën en veiligheidsvoorzieningen is de auto een goede metgezel voor dagelijkse ritten.