Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
lincoln-town-car-l-01.jpg

Lincoln Town Car

1 / 4
lincoln-town-car-l-01.jpg
lincoln-town-car-l-02.jpg
lincoln-town-car-l-03.jpg
lincoln-town-car-l-04.jpg

Lincoln Town Car : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Lincoln Town Car, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Ford maakte de Lincoln Town Car aan het begin van de jaren '80 tot een eigen serie

Als de premiumuitgave van de Lincoln Continental modellen hoort de Lincoln Town Car van Ford sinds de jaren '60 tot het straatbeeld op de Noord-Amerikaanse markt. Maar aan het begin van de jaren '80 maakte Ford uit de Lincoln Town Car een zelfstandige serie die bestond uit sedans van de hogere klasse met een V8-motor. Lees meer

Interesse in een Lincoln Town Car

Lincoln Town Car occasions
Lincoln Town Car dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Terwijl de in serie geproduceerde sedans maar zelden als importauto naar Europa kwamen, werd de limousineversie van de Lincoln Town Car ook in Europa geliefd als chauffeursvoertuig bij autoverhuur, evenementen en limousineservices.

De bouwwijze van de Lincoln Town Car is ideaal voor limousines

De body-on-frame constructie, waarbij een niet zelfdragende carrosserie op het chassis gebouwd wordt, maakte dat de Lincoln Town Car een ideale basis had om als limousine te verschijnen. Het voordeel van deze constructie was dat er zonder frameaanpassingen een middenstuk in de carrosserie gelast kon worden. Hoewel limousineversies van de Lincoln Town Car sinds de start van de serie in de jaren ’80 een vast onderdeel van de serie vormden, bood fabrikant Ford zijn Town Car niet vanaf de fabriek als limousine aan. Ford stelde echter wel een aantal eisen aan de werkplaatsen waar de Lincoln Town Cars in een limousine veranderd werden. Dit om ervoor te zorgen dat ook na het aanpassen een perfecte, veilige auto gegarandeerd kon worden.

Als limousine kan de Lincoln Town Car meer dan acht meter lang zijn

Om de Lincoln Town Car in een limousine te veranderen mocht hij maximaal drie meter verlengd worden. Dit zodat het frame en de techniek niet door een te hoog gewicht belast worden. De meeste limousineversies van de Lincoln Town Car waren daarom maximaal 8,62 meter lang wanneer ze gemaakt waren met de verlengde versie van het seriemodel als basis. Limousines die gemaakt waren van kortere varianten van de Lincoln Town Car waren nog steeds bijna acht meter lang. Megalimousines op basis van de Lincoln Town Car konden echter ook negen meter lang worden door hun frame te versterken. De V8-motoren bleven meestal onveranderd. Afhankelijk van de generatie hadden deze een prestatievermogen van maximaal 178 kW (242 pk).

Plaats voor wel tien personen in de lange Lincoln Town Car

De extra ruimte die door het ingelaste middenstuk ontstond werd onder meer gebruikt voor het plaatsen van tot wel tien zitplaatsen, het plaatsen van een minibar, een tv, een spiegelplafond en een separatieruit tussen het chauffeurs- en passagiersgedeelte. Zulke Lincoln Town Cars werden het meest gebruikt door bedrijven die limousineritten aanbieden. In Noord-Amerika waren limousines al lang gebruikelijk op representatieve gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld bruiloften en deze traditie kwam niet in de laatste plaats dankzij de Lincoln Town Car later ook naar Europa.