Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Sport Auto te koop: tweedehands en nieuw

Sport Auto

Overzicht van de populairste sportwagen

Informatie over Sport Auto

De eigenlijke definitie van een sport auto is een voertuig, waarmee aanprofessionele autoraces wordt deelgenomen. Daarnaast zijn er echter ooksport autos die voor het normale wegverkeer zijn toegelaten. Hiertoebehoren bijvoorbeeld de Porsche 911, de Porsche Boxter, de Lotus Eliseof de Ferrari F430. Deze sport autos onderscheiden zich nadrukkelijkvan sportcoupés, sportlimousines of grandtourismo's, die weliswaar ook als sportieve varianten te boekstaan, maar bij lange na niet de prestaties leveren die dezesport autos kunnen behalen.

Gebruikelijke criteria worden bij de ontwikkeling van een sport autovolkomen buiten beschouwing gelaten. Een sport auto hoeft bijvoorbeeldniet comfortabel of geschikt voor alledaags gebruik te zijn. De sterkepunten van een sport auto liggen duidelijk op het gebied vanrijprestaties en hantering. Daarom worden sport autos uitgerust metsterke motoren, hebben ze een stug afgesteld chassis en zijn ze laagvormgegeven. Andere kenmerken van sport autos zijn dat zij vaakachterwiel- of vierwielaandrijving, twee portieren en enkel tweevoorstoelen hebben. Een aantal modellen beschikt over een extranoodbankje achterin.

Tot een subcategorie van de sport autoklasse tellen desupersport autos, ook wel supercars genoemd, die op alle punten nogeens puntjes op de i zetten. Deze vaak in maar kleine aantallengeproduceerde gevaartes zijn nog sterker en sneller. Voorbeelden vandergelijke supercars zijn de Bugatti Veyron 16.4, de Ferrari Enzo en dePorsche GT.