VW Golf 2014 te koop: tweedehands en nieuw

VW Golf 2014

De redder in de nood

De meest verkochte auto bij het Duitse merk Volkswagen is de Golf. Tot 1974 was de Kever de meest geproduceerde auto, maar dat stokje werd overgedragen aan het nieuwe model. Het automerk verkeerde destijds in zwaar weer en de komst van de Golf heeft een ommekeer teweeg kunnen brengen. Het is, sinds de komst van de Golf, zelfs zo goed gegaan dat in 2007 de 25 miljoenste Golf van de band rolde.

VW Golf 2014

De VW Golf 2014 komt uit de zevende generatie en is een echte compacte middenklasser. Naast de standaard VW Golf 2014, kwamen er ook andere uitvoeringen op de markt. De Golf Blue Motion werd een nieuw begrip op de automarkt. Deze auto is voorzien van een start-/stopsysteem en hergebruikt de energie die vrijkomt bij het remmen. De motor maakt gebruik van common-railtechniek, waardoor optimaal rendement wordt opgewekt en de auto meer vermogen heeft. Naast de Blue Motion is de VW Golf ook verkrijgbaar als GTI en GTD. Net iets stoerder en krachtiger en met de topsnelheid van meer dan 230 km per uur een auto voor de echte snelheidsduivel. De Golfclub Edition en Golf Sportsvan richten zich meer op de bestuurder die houdt van een mooi interieur in combinatie met technische snufjes. Alle auto's zijn 3-deurs of 5-deurs. Wie een gebruikte VW Golf 2014 zoekt, zal volop keuze tegenkomen.

Zuinige motoren

De VW Golf 2014 die op benzine rijdt heeft een 1.2, 1.4 of 2.0 motor, waarbij het vermogen gemiddeld ligt tussen de 85 pk en 300 pk. De diesel heeft een 1.6 of 2.0 motor, waarbij het zelfs kan oplopen tot 184 pk. De meeste auto's hebben zes versnellingen, waardoor het rijden nog zuiniger wordt.