Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Internetfraude - Valse e-mails (phishing)

In dit artikel vindt u informatie over valse emails (ook wel phishing genoemd), waarmee u als koper te maken kan krijgen.

E-mail phishing of wachtwoord phishing is een bekende methode om gevoelige informatie van internetgebruikers te achterhalen.

Phishers sturen nep e-mails naar de adressenlijst van een bedrijf, uit naam van het bedrijf. De e-mails leiden de gebruiker naar een website waar ze hun inloggegevens moeten invoeren. Zowel de e-mail als de website lijken exact op die van het bedrijf, maar zijn nagemaakt.

De op deze manier gebruikte inloggegevens worden gebruikt om bankrekeningen leeg te halen of om misbruik te maken van de persoonlijke gegevens. Bij autoportals worden, door phishing verkregen, inloggegevens gebruikt om bestaande advertenties te veranderen en zo mogelijke kopers naar andere e-mailadressen te lokken om ze geld afhandig te maken. Reageer als koper dan ook altijd op de originele contactgegevens en niet op, vaak dwingend geschreven, gewijzigde contactgegevens.

Ongevraagde e-mails met een bijlage kunnen ook gevaarlijk zijn, ze kunnen software of een virus bevatten, die het anderen mogelijk maakt toegang te krijgen tot de gegevens op de computer van de gebruiker. Open deze bijlagen dan ook nooit.

Autoportals zullen nooit ongevraagd een e-mail met bijlagen naar u sturen of u vragen uw inloggegevens direct of via een link in te voeren. Alleen inloggen op een website is noodzakelijk om uw advertenties te kunnen beheren.

Alle artikelen

Internetfraude - Digitale documenten & rekening fraude

Advies · Veiligheid

Internetfraude - Fraude met checks

Advies · Veiligheid

Internetfraude - Tussenpersonen

Advies · Veiligheid
Ontdek meer