Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Internetfraude - Valse e-mails (phishing)

In dit artikel lees je meer informatie over valse emails (ook wel phishing genoemd), waarmee je als koper te maken kan krijgen.

E-mail phishing of wachtwoord phishing is een bekende methode om gevoelige informatie van internetgebruikers te achterhalen.

Phishers sturen nep e-mails naar de adressenlijst van een bedrijf, uit naam van het bedrijf. De e-mails leiden de gebruiker naar een website waar ze hun inloggegevens moeten invoeren. Zowel de e-mail als de website lijken exact op die van het bedrijf, maar zijn nagemaakt.

De op deze manier gebruikte inloggegevens worden gebruikt om bankrekeningen leeg te halen of om misbruik te maken van de persoonlijke gegevens. Bij autoportals worden, door phishing verkregen, inloggegevens gebruikt om bestaande advertenties te veranderen en zo mogelijke kopers naar andere e-mailadressen te lokken om ze geld afhandig te maken. Reageer als koper dan ook altijd op de originele contactgegevens en niet op, vaak dwingend geschreven, gewijzigde contactgegevens.

Ongevraagde e-mails met een bijlage kunnen ook gevaarlijk zijn, ze kunnen software of een virus bevatten, die het anderen mogelijk maakt toegang te krijgen tot de gegevens op de computer van de gebruiker. Open deze bijlagen dan ook nooit.

Autoportals zullen nooit ongevraagd een e-mail met bijlagen naar je sturen of je vragen jouw inloggegevens direct of via een link in te voeren. Alleen inloggen op een website is noodzakelijk om jouw advertenties te kunnen beheren.

Alle artikelen

Internetfraude - Vervalste documenten & de inspectie en overhandiging

Advies · Veiligheid

Veilig een auto verkopen

Advies · Veiligheid

Internetfraude - Digitale documenten & rekening fraude

Advies · Veiligheid
Ontdek meer