Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren. Gebruik je toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu op terug.

Lees meer

Audi schrapt 9500 banen om elektro-offensief te kunnen bekostigen

Audi gaat in de komende vijf jaar 9500 banen schrappen, wat neerkomt op 11 procent van het totale personeelsbestand. De reorganisatie moet voor een besparing van ongeveer 6 miljard euro zorgen. Dat geld heeft het merk nodig om de overgang naar elektrische mobiliteit te bekostigen.

Er volgen geen gedwongen ontslagen, aldus Audi. Oudere werknemers wordt vervroegd pensioen aangeboden en een aantal tijdelijke contracten wordt niet verlengd. Audi heeft ook gezegd dat er 2000 banen bijkomen, vooral op het gebied van elektrische mobiliteit en digitalisatie. Werknemers met een vast contract in Ingolstadt en Neckarsulm hebben een baangarantie gekregen tot 2029.

Miljardeninvesteringen

Autofabrikanten hebben het moeilijk. Niet alleen door de teruglopende markt, maar ook door de overgang naar elektrische auto’s, waarvoor miljarden euro’s aan investeringen nodig zijn. Audi wil in 2025 twintig volledig elektrische modellen op de markt hebben. Net als het merk met de ringen heeft ook Daimler aangekondigd banen te schrappen en in de kosten te snijden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Goedkope krachten: Land Rover Discovery Sport en Range Rover Evoque P300e als PHEV (2020)

Autonieuws

Recordproductie: Tesla draait beste eerste kwartaal ooit

Autonieuws

Waarom de coronacrisis Volkswagen 2 miljard euro per week kost

Autonieuws
Ontdek meer