Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Volkswagen heeft meer details vrijgegeven van de speciale introductieversie van de Volkswagen ID.3. De nieuwe volledig elektrische Volkswagen komt er in drie uitrustingsvarianten, waarvan de voordeligste rond de 38.000 euro gaat kosten.

De instapversie van de Volkswagen ID.3 1ST krijgt geen nadere toevoeging in de modelaanduiding. De middelste versie noemt Volkswagen 1ST Plus en de meest luxe ID.3 1ST gaat Max heten. We gaan ervan uit dat de naamsovereenkomsten met de Nederlandse ouderenomroep en de politieke partij van partijleider Henk Krol op louter toeval berusten, al kun je je afvragen of het een gelukkige keuze is.

ALLEEN MET 58-KWH BATTERIJ

De ID.3 1st wordt standaard geleverd met een 58-kWh batterij en komt op een volle lading maximaal 420 kilometer ver. De 38.000 euro kostende 1st - het basismodel - staat op 18-inch wielen, heeft DAB+ digitale radio, een navigatiesysteem, Adaptive Cruise Control, Lane Assist, parkeersensoren en iets dat Natural Voice Control heet, waarmee je diverse functies met stemcommando's kan aansturen.

ID.3 1ST PLUS EN MAX

Voor de ID.3 1st Plus vraagt Volkswagen 44.000 euro. Voor die extra 6000 euro krijg je keyless entry, een achteruitrijcamera, 19-inch lichtmetaal en LED Matrix-koplampen. Aan de top van het ID.3 1st-leveringsprogramma staat de 49.000 euro kostende Max, die onder meer een panoramadak, 20-inch wielen, een Beats-audiosysteem, elektrisch verstelbare stoelen en een dodehoeksensor heeft.

TOPMODEL MET 550 KILOMETER BEREIK

De ID.3 1st is er alleen maar met 58-kWh accu. Later brengt Volkswagen de ID.3 ook met een 45-kWh batterij op de markt (actieradius: 330 kilometer), die wordt gevolgd door een uitvoering met een 77-kWh batterij (actieradius: 550 kilometer). Dat topmodel kan met maximaal 125 kW worden geladen. Het basismodel houdt het bij 50 kW voor gezien. Optioneel is een laadsnelheid van 100 kW.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault gaat 20 procent van zijn modellen schrappen

Autonieuws

Zo gaan zelfrijdende Land Rovers voorkomen dat je wagenziek wordt

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws
Ontdek meer