Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Benzineprijs voor het eerst in de geschiedenis boven de 2 euro

De prijs van benzine en diesel is nog nooit zó hoog geweest. De landelijke adviesprijs voor een liter diesel ligt nu op 1,659 euro, zo blijkt uit gegevens van United Consumers. Benzine zit voor het eerst in de geschiedenis boven de 2 euro per liter.

Overigens kun je op heel veel plaatsen gewoon benzine of diesel tanken voor lagere bedragen. Volgens United Consumers is het weg van de snelweg heel goed mogelijk om E10 (Euro 95) te vinden voor rond de 1,70 euro, omdat veel tankstations korting geven.

Benzineprijs stijgt door de aantrekkende prijs van olie

De reden van de aanhoudende prijsstijging aan de pomp is de prijs van olie, die aantrekt door het wereldwijde economische herstel na de coronacrisis en het feit dat de olieproducerende landen de kraan slechts beperkt open zetten. Op dit moment kost een vat Brentolie meer dan 80 dollar. Sinds 2018 is die prijs niet meer zo hoog geweest.

Met name benzine is in België en Duitsland veel goedkoper

Dus om een open deur in te trappen: woon je aan grens, rijd even om. In België is een liter benzine zo'n 18 procent minder duur dan in Nederland. In Duitsland scheelt het ongeveer 16 procent. Voor diesel hoef je de grens niet over. Bij onze zuiderburen is de brandstof duurder dan hier. In Duitsland slechts ietsje goedkoper.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Dit is waarom Tesla zijn hoofdkantoor van Californië naar Texas verhuist

Autonieuws

Je hebt flitspalen en je hebt top-flitspalen! Ben jij ook gesnapt door een van deze?

Autonieuws

Vernieuwde MG ZS EV krijgt Tesla Model Y-neus en grotere batterijen

Autonieuws
Ontdek meer