Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

BMW stelt volgende generatie Mini uit om Brexit

De Brexit heeft alvast een slachtoffer gemaakt. Want BMW heeft besloten om de volgende generatie Mini uit te stellen: uit kostenoverwegingen en vanwege de onzekerheid over de Brexit. De huidige Mini is sinds 2014 op de markt en moet dus nog een tijd mee.

Het Verenigd Koninkrijk verliet op vrijdag 31 januari de Europese Unie. Is daarmee een eind gekomen aan de onzekerheid? Nee! Tot het einde van dit jaar blijft eigenlijk alles bij het oude, maar wat er daarna gebeurt, weet niemand. In de komende maanden moeten Britse en Europese politici om tafel gaan zitten om tot een handelsakkoord te komen. Komen ze dat niet, dan gaan de regels van de World Trade Organization gelden en komen er bijvoorbeeld importtarieven.

Meer productie naar Born

Voor fabrikanten als BMW is het een lastige situatie. Aangezien ze niet weten hoe de situatie volgend jaar zal zijn, kunnen ze geen investeringen doen in het Verenigd Koninkrijk. “Stel dat er importtarieven gaan gelden en die zitten tussen de 0 en 5 procent, dan verandert onze business case niet heel erg”, zei BMW-topman Oliver Zipse. Maar als er hogere tarieven komen, dan gaat BMW de Mini-productie overhevelen naar het Nederlandse Born, waar VDL Nedcar nu al de Mini hatchback, Cabrio, Countryman en BMW X1 worden gemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault gaat 20 procent van zijn modellen schrappen

Autonieuws

Zo gaan zelfrijdende Land Rovers voorkomen dat je wagenziek wordt

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws
Ontdek meer