Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

De verkoopprijzen van de nieuwe BMW 1-serie zijn bekend. De compacte middenklasser met voorwielaandrijving is verkrijgbaar vanaf € 33.914,-.

Er is al veel gezegd en geschreven over de nieuwe BMW 1-serie. Belangrijkste stap is toch wel de overstap van achter- naar voorwielaandrijving. Maar de liefhebber van een potje pittig stuurwerk hoeft daar niet lang om te treuren: we weten dat zowel de Mini als de BMW 2-serie Active Tourer en Grand Tourer een bovengemiddeld goede wegligging hebben. Dus zal het met de nieuwe BMW 1-serie ook heus wel goedkomen.

bmw-1-serie-2019-29-1

Instappen

Wat we tot nu toe nog niet wisten, is wat de nieuwe hatchback zou gaan kosten. Welnu: de Nederlandse BMW-importeur heeft zojuist de prijzen bekendgemaakt. Instappen kan voor € 33.914,-. Dan krijg je een standaard 118i, met 140 pk sterke 1,5-liter driecilinder turbomotor en een handgeschakelde versnellingsbak.

Meer motoren op stapel

Het topmodel wordt (voorlopig) de M135i xDrive. Deze heeft een 306 pk sterke tweeliter viercilinder, die is gekoppeld aan een automatische transmissie en vierwielaandrijving. Het model staat voor een bedrag van € 60.766,- in de prijslijst. Gezien het grote gat tussen de 118i en de M135i, heeft BMW op korte termijn nog meer benzinevarianten op stapel staan. De prijzen en specificaties van deze modellen zijn echter nog niet prijsgegeven.

BMW blijft de diesel trouw

BMW blijft de dieselmotor trouw. Ook de nieuwe 1-serie wordt weer aangeboden met tal van dieselaars, variërend in vermogens van 116 tot 190 pk. Voor in de 116d ligt een driecilinder met een inhoud van 1,5 liter, die in de prijslijst staat voor € 35.458,-. Tweede trede op de dieseltrap is de 118d, die wordt aangedreven door een tweeliter viercilinder met een vermogen van 150 pk. Aan de spiegel hangt een prijskaartje waarop het bedrag van € 39.029,- is geprint. Topdiesel is de 120dA xDrive, met dezelfde tweeliter viercilinder maar met 190 pk. Een automatische transmissie en vierwielaandrijving zijn bij de prijs van € 47.689,- inbegrepen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer