Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Dit zijn de auto’s van topondernemers

Dat Elon Musk meerdere Tesla’s bezit zal niemand verbazen, maar hoe zit het met de auto’s van Gates, Bezos en Zuckerberg? Lang niet alle succesvolle ondernemers zijn autofanaten, zo blijkt.

Sommige buitengewoon succesvolle en daardoor obsceen rijke ondernemers hebben een opvallend bescheiden autosmaak. Hieronder hun voorkeuren met het ruim 250.000 occasions tellende aanbod van AutoScout24 bij de hand.

Bill Gates

De man die een immens fortuin vergaarde met Microsoft pocht niet graag met zijn rijkdom. Toen de dollars eind jaren zeventig begonnen binnen te stromen trakteerde hij zichzelf wel op een Porsche 911 Turbo, een paar jaar later gevolgd door een Porsche 959.

Voor woon-werkverkeer maakte Gates lang gebruik van een doodnormale Ford Focus. Tegenwoordig laat de multimiljardair zich rondrijden in een iets extravagantere wagen: de Cadillac Escalade.

Jeff Bezos

Jeff Bezos loste Gates af als rijkste man ter wereld. De Amazon-oprichter en -baas besteed zijn geld liever aan een 65 miljoen dollar kostende privéjet dan aan peperdure auto’s. De eerste pakketjes bracht Bezos hoogstpersoonlijk naar het postkantoor in zijn Chevrolet Blazer en hij reed jarenlang rond in een Honda Accord.

Mark Zuckerberg

De man die in 2004 Facebook startte is vijftien jaar later 75 miljard dollar waard. Toch heeft Mark Zuckerberg een verre van extravagante smaak op het gebied van auto’s. Ook hij is gespot in een Honda Accord (in de VS verkocht als een Acura TSX) en heeft daarnaast een Volkswagen Golf GTI gereden.

Elon Musk

Als CEO van Tesla heeft Elon Musk geen gebrek aan zakelijk succes, onvoorstelbare rijkdom en de nieuwste auto’s. Op Twitter liet hij in antwoord op een vraag van één van zijn 28 miljoen volgers weten dat de Tesla Model S Performance momenteel zijn voorkeur heeft, gevolgd door de nieuwe Model 3 Performance. Een Model X staat standby voor ritjes met de kinderen.

Bernard Arnault

De Fransman Bernard Arnault voegde zich dit jaar heel even bij het selecte groepje ondernemers met een persoonlijk vermogen van meer dan 100 miljard dollar – de andere twee zijn Bezos en Bill Gates. De CEO van LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) reed ooit rond in een gepantserde en geblindeerde Peugeot 205 GTI.

Vind jouw droomauto

Naar welke type auto je ook op zoek bent, AutoScout24 heeft de perfecte match. Het autoplatform beschikt over het grootste aanbod in Nederland en Europa. Je droomauto vind je op AutoScout24.nl of in de app met meer dan 2,5 miljoen downloads. Ook voor verkopers is het autoplatform ideaal: een advertentie plaatsen is gratis.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lightyear One: waarom de Nederlandse Tesla-concurrent in Finland gebouwd wordt

Autonieuws

Test BMW 128ti - Ford Focus ST - Volkswagen Golf GTI: met welke hot hatchback heb je de meeste lol?

Autonieuws

De nieuwe Audi RS 3: waarom de Mercedes-AMG A 45 S 4Matic+ peentjes kan gaan zweten

Autonieuws
Ontdek meer