Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Elektrische Fisker Ocean haalt bereik van maximaal 480 kilometer

Henrik Fisker is de Jan de Bouvrie van de auto-industrie en duikt iedere keer en overal weer op. Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft de designer/autobouwer de Ocean gepresenteerd: een volledig elektrische suv met een actieradius van maximaal 480 kilometer.

In Nederland kennen we Henrik Fisker vooral van de Fisker Karma. De plug-in hybride was hier – door zijn lage bijtelling – een jaartje razend populair, totdat Fisker Automotive failliet ging. De man achter het bedrijf richtte vervolgens HF Design op (dat onder meer de Galpin Rocket tekende), Henrik Fisker Lifestyle, VLF Automotive en Fisker Inc. Met die laatste firma onthulde Fisker de EMotion (een Tesla Model S-concurrent) en deze Ocean.

Tesla Model Y

De elektrische suv moet in 2021 op de Amerikaanse markt verschijnen. Het is duidelijk waar de auto zijn pijlen op gaat richten: met een vanafprijs van 37.500 dollar is hij net iets goedkoper dan de Tesla Model Y, waarvoor een richtprijs van 39.000 dollar geldt. Volgens Fisker komt de Ocean er met een 80-kWh batterij, waarmee een actieradius van maximaal 480 kilometer mogelijk moet zijn. De snelste versie van de Ocean gaat in 2,9 seconden naar 60 mph (97 km/h).

Meeblèren met muziek

Het interieur is schatplichtig aan dat van de Tesla Model 3. Knoppen zijn er nauwelijks, want vrijwel alle functies worden aangestuurd via een enorm aanraakscherm op de middenconsole. Achter het stuur zit een digitaal instrumentarium. Net als Tesla bouwt Fisker een aantal nutteloze gimmicks in zijn elektrische auto in. De Oceaan laat bijvoorbeeld in de head-up display de tekst zien van de liedjes die je afspeelt. Op die manier kun je gemakkelijk meeblèren.

fisker-ocean-2020-2-4

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault gaat 20 procent van zijn modellen schrappen

Autonieuws

Zo gaan zelfrijdende Land Rovers voorkomen dat je wagenziek wordt

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws
Ontdek meer