Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Honda verdubbelt Europese verkoopprognose voor elektrische e

De Honda e biedt weinig actieradius voor zijn prijs, maar desondanks is het guitige Japannertje razend populair. Volgens de fabrikant hebben zich al 40.000 geïnteresseerden gemeld. Honda verwacht in Europa zo'n 10.000 elektrische hatchbacks per jaar te kunnen verkopen.

Dat betekent dat Honda zijn prognose heeft verdubbeld ten opzichte van twee jaar geleden. Als de Honda e volgend jaar op de markt komt, heeft de zakjapanner het rijk niet alleen. Hij moet de strijd aangaan met de iets grotere Mini Electric, Opel Corsa-e, Peugeot e-208 en Renault Zoe. Mogelijk komt zelfs de Volkswagen ID.3 qua prijs in het vaarwater van de Honda te liggen.

Opel, Peugeot en Renault

Want volgens Honda gaat de e in Nederland zo'n 34.000 euro kosten. Voor dat geld krijg je een auto met een 35,5-kWh accu, waarmee een WLTP-bereik van tussen de 200 en 220 kilometer gehaald moet kunnen worden (afhankelijk van de wielmaat). Ter vergelijking: de Opel Corsa-e (34.999 euro), Peugeot 208-e (36.250 euro) en Renault Zoe (zo'n 35.000 euro) komen respectievelijk 330, 340 en 390 kilometer ver.

Voor stedelijke omgeving

Honda heeft een verklaring voor de relatief kleine batterij en bescheiden actieradius van de e. "We denken dat een elektrische auto perfect is voor een stedelijke omgeving", aldus projectleider Kohei Hitomi tegenover Automotive News Europe. "De relatief kleine, 37,5-kWh batterij van de e is groot genoeg voor dat gebruik en is ook nog eens milieuvriendelijker. Dit omdat er minder grondstoffen voor de productie nodig zijn en daarbij minder CO2 vrijkomt."

honda-e-2018-38-3

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Volkswagen moet eigenaren sjoemeldiesels schadevergoeding betalen

Autonieuws

Hè hè, de Nissan GT-R50 by Italdesign is eindelijk klaar!

Autonieuws

Prijzen hybride-versies Renault Clio en Captur bekendgemaakt

Autonieuws
Ontdek meer