Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Huh?! Komt er serieus een cabrioversie van de Fiat 500X?

Open versies van suv's staan niet bepaald garant voor succes. Denk aan de tegenvallende verkopen van de Range Rover Evoque Convertible en Nissan Murano Crosscabriolet. En toch is Fiat van plan om een Fiat 500X Cabrio op de markt te brengen. Waarom?

Althans, we moeten een slag om de arm houden. Fiat heeft nog niet officieel bevestigd dat de auto er komt. De doorgaans goed ingevoerde website Automotive News Europe heeft van diverse bronnen binnen het bedrijf begrepen dat de Fiat 500X Cabrio daadwerkelijk onderweg is. Een woordvoerder van Fiat zou dat inmiddels ook tegen de site hebben bevestigd.

Fiat 500X Cabrio wordt geen volledige cabriolet

De Fiat 500X Cabrio komt nog dit jaar op de markt. Het model wordt niet een volledige cabriolet, zoals de Volkswagen T-Roc Cabriolet dat is, maar lijkt qua concept op de Fiat 500 Cabrio. Dat betekent dat de 500X Cabrio een groot stoffen schuifdak krijgt, dat helemaal tot aan de kofferklep open kan. Daarbij blijven de raamstijlen en dakbogen dus staan.

Alfa Romeo Tonale en Maserati Grecale

Fiat Chrysler Automobiles - dat is gefuseerd met Groupe PSA - introduceert dit jaar drie nieuwe suv's: de Fiat 500X Cabrio, de Alfa Romeo Tonale en de Maserati Grecale. Beide zitten een segment onder hun reeds bestaande broers: de Alfa Romeo Stelvio en de Maserati Levante.

fiat-500x-cross-2021-2-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Verlieslijdend Renault presenteert reddingsplan

Autonieuws

Nee, Dacia Bigster is niet de nieuwe Dirk Diggler

Autonieuws

Dacia Spring: 4 nadelen van de goedkoopste elektrische auto van Nederland

Autonieuws
Ontdek meer