Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Is de Suzuki Across echt 25.000 euro duurder dan de Toyota RAV-4?

De nieuwe Suzuki Across - die is gebaseerd op de Toyota RAV-4 - is met afstand de duurste Suzuki van dit moment. De grote, ruime plug-in hybride is per direct leverbaar vanaf 65.000 euro. Maar de vergelijking met de 25.000 euro 'goedkopere' RAV-4 gaat niet op.

De Suzuki Across is er namelijk alleen als plug-in hybride. En van die variant van de Toyota RAV-4 - die later dit jaar op de markt komt - is de prijs nog niet bekend. Toyota heeft momenteel twee versies van de RAV-4 in de prijslijst staan: eentje met 2,0-liter benzinemotor (39.495 euro) en eentje met hybridetechniek (44.795 euro).

Vierwielaangedreven Suzuki Across

Net als de aankomende Toyota RAV-4 Plug-in Hybrid, heeft de Suzuki Across een 2,5-liter motor met 185 pk, die wordt bijgestaan door een paar elektromotoren (vóór 183 pk en achter 55 pk). Het gecombineerde vermogen van de aandrijflijn is 306 pk. Wat genoeg is om de Across in slechts 6,0 seconden naar 100 km/h te laten sprinten.

Elektrisch actieradius van 75 kilometer

Veel belangrijker is natuurlijk het verbruik en de elektrische actieradius van de forse Suzuki. Dankzij een 18,1-kWh batterij kan hij maximaal 75 kilometer ver komen op elektrokracht alleen. Over het gemiddelde brandstofverbruik van de Across spreekt Suzuki nog niet. De suv mag een aanhanger trekken van 1500 kilo.

Verwarmde stoelen ook achterin

Standaard is iedere Across uitgerust met LED-verlichting, 19-inch lichtmetalen wielen, een 9-inch infotainmentscherm met Apple CarPlay en Android Auto, airconditioning, en stoelverwarming voorin en achterin. De Suzuki Across is per direct te bestellen. De eerste exemplaren worden eind september al uitgeleverd.

suzuki--across-2020-38-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Hyundai Tucson heeft één heel bijzondere gadget

Autonieuws

Dit kost de gefacelifte Volkswagen Tiguan

Autonieuws

Polestar geeft toe: 'Een Polestar 2 is minder 'schoon' dan je denkt'

Autonieuws
Ontdek meer