Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Koplampen Audi e-tron Sportback kunnen zwart-witfilms projecteren

In het persbericht van de Audi e-tron Sportback worden de nieuwe digitale matrix LED-koplampen aangeprezen. Eén zin in het bijzonder wekt onze interesse: ‘Dit systeem maakt animaties op muren of de ondergrond mogelijk’. Wat betekent dat?

Dankzij Mat Watson van het YouTube-kanaal Carwow weten we het antwoord. De geavanceerde koplampen projecteren animaties op de muur of vloer voor de Audi e-tron Sportback. Er zijn vijf animaties om uit te kiezen. Elk is haarscherpe mix van lijnen, vlakken en cirkels. In de onderstaande video zie je wat we bedoelen. Het schouwspel begint bij 1:38 minuut.

Zwart-witfilms projecteren met 1 miljoen microspiegel

In de video zie je niet alleen de verschillende animaties, Watson vertelt dat de digitale matrix LED-koplampen technisch in staat zijn om zwart-witfilms te projecteren. De nieuwe koplampen maken gebruik van een chip met een miljoen microspiegels die tot 5000 maal per seconden kunnen bewegen. Dit verklaart hoe de koplampen in hoge resolutie kunnen projecten.

Hallo, welkom en doei

De animaties zijn bedoeld om je welkom te heten als je de Audi e-tron Sportback nadert of om je uit te zwaaien als je ‘m vergrendeld. Het uitbundige afscheid doet ons denken aan het deuntje waarmee Windows XP werd afgesloten: tu du du dun.

audi-e-tron-sportback-2019-48-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Waarom Ferrari pas na 2025 met een elektrische sportauto komt

Autonieuws

Renault stopt met de Scenic, Espace en Talisman

Autonieuws

Proefritaanhuis.nl: ‘Aut(o) of the box’ is succesvol

Autonieuws
Ontdek meer