Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mercedes-Maybach GLS 600 richt vizier op Rolls-Royce en Bentley

De Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic is voor de Chinese en Amerikaanse markt ontworpen en dat is te zien. De overdaad aan chroom, de in twee kleuren uitgevoerde carrosserie … Het is allemaal net te veel van het goede.

In 2002 bracht Mercedes-Benz het klassieke luxemerk Maybach terug op de markt. Jammer genoeg verkochten de 57 en 62 zo slecht dat in 2012 werd besloten om er helemaal mee te stoppen. En toch kwam Maybach in 2015 terug, als luxe sublabel van Mercedes-Benz.

Twee zitrijen

De Mercedes-Maybach S 560 (die er alleen met lange wielbasis is) krijgt nu gezelschap van de GLS 600. Hij is niet langer dan de standaard-GLS, maar biedt toch meer ruimte achterin. Dit komt omdat de Maybach geen drie zitrijen heeft, maar twee. Hij is er als vier- of vijfzitter.

V8 met twee turbo's

Achter de wat protserige grille schuilt een 4,0-liter V8 met twee turbo’s, die goed is voor 558 pk en 730 Nm. De Mercedes-Maybach GLS 600 rolt op 22- of 23-inch lichtmetalen wielen en is uitgerust met luchtvering. Om de instap te vergemakkelijken zakt hij een paar centimeter dichter bij de grond.

Halverwege volgend jaar

De Mercedes-Maybach GLS 600 komt halverwege volgend jaar op de markt. Wat hij gaat kosten, is nog niet bekendgemaakt (en ook weinig relevant trouwens). De ‘gewone’ GLS is er vanaf 127.373 euro.

mercedes-maybach-gls-2019-48-8

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Elektrische Opel Mokka-e stukken duurder dan Corsa-e

Autonieuws

Waarom de nieuwe Renault Arkana veel meer is dan een Captur Coupé

Autonieuws

Nieuwe, sportieve BMW 128ti heeft historisch verantwoorde naam

Autonieuws
Ontdek meer