Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

EQ Power. Dat staat niet voor de kracht van emotionele intelligentie, maar voor de elektrificatie van het Mercedes-modellengamma. Onder die noemer heeft het merk met de ster net de A-Klasse en B-Klasse uitgebreid met stekkerhybridevarianten.

Ze gaan door het leven als A 250 e en B 250 e, waarbij de A-Klasse leverbaar is als zowel hatchback als sedan. Ze worden aangedreven door een 1,3-liter viercilinder benzinemotor en een elektromotor. Samen zijn die goed voor 221 pk en 450 Nm. De A 250 e en B 250 e gaan in minder dan 7 seconden naar 100 km/h en halen een topsnelheid van 235 km/h (de A 250 e Limousine gaat tot 240 km/h).

Elektrische actieradius

Alle drie modellen hebben een 15,6-kWh batterij. Genoeg voor een elektrische actieradius van zo'n 60 kilometer. Wie de A 250 e en B 250 e aan een wallbox hangt, zal ongeveer twee uur moeten wachten voordat de batterij weer vol is. Wat de nieuwe Mercedessen in Nederland gaan kosten, is nog niet bekend. In Duitsland beginnen de prijzen bij 37.000 euro.

mercedes-benz-a-2019-34-3

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Duitse rechter: 'Bedienen Tesla-touchscreen onderweg is strafbaar'

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws

Dit is waarom de Skoda Octavia 6.000 euro goedkoper wordt

Autonieuws
Ontdek meer