Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Nieuwe Kia Sportage heeft trekjes van de elektrische Kia EV6

Vijftien jaar geleden zouden we nooit over een Kia hebben gezegd dat we hem fraai vinden, maar het Koreaanse merk heeft een enorme inhaalslag gemaakt. De Kia EV6 is een van de interessantste elektrische auto's van het moment en deze nieuwe Kia Sportage heeft daar duidelijke trekjes van gekregen.

De huidige Sportage is er nog een van de oude Kia-designstempel, met een uitgesproken tiger nose-grille, vormloze koplampen en een wat bolle koets. Hij is sinds 2015 op de markt en is de vierde generatie van de Kia Sportage, waarvan de eerste al in 1993 in de verkoop ging.

Kia Sportage met elementen van de elektrische Kia EV6

Op de foto's lijkt de Sportage een redelijk forse suv (hij meet 4,66 meter in de lengte), met gestrekte lijnen, een oplopende taillelijn en een achterzijde met EV6-elementen, zoals de concave achterklep en de led-balk over de breedte. De neus is het meest opvallende element van de Kia. Het is daar een drukke bedoening, met een grote grille, daarboven een soort bovenlip, haakvormige dagrijlichten en kleine koplampunits.

Groot scherm als digital cockpit en infotainmentdisplay

Binnenin de nieuwe Kia Sportage zien we een interessante mix van modern en traditioneel: met (gelukkig) veel fysieke knoppen voor de belangrijkste functies, maar ook een enorm display, dat dienstdoet als digitaal instrumentarium én infotainmentscherm. Opvallend is de stilering van de luchtroosters, die als een soort boeksteunen het display ondersteunen.

Kia Sportage als mild hybrid, hybride en plug-in hybride

Als de Kia Sportage later dit jaar op de Nederlandse markt komt, is hij er met een 150 pk en 250 Nm leverde 1,6-liter turbomotor en voorwielaandrijving. De Sportage Hybrid en Sportage Plug-in Hybrid hebben altijd 4WD. De eerste is 230 pk en 350 Nm sterk. Als plug-in hybride komt de Sportage tot een vermogen van 265 pk en 350 Nm koppel. Met zijn 13,8 kWh-batterij komt de Kia waarschijnlijk maximaal 60 kilometer ver.

kia-sportage-2021-35-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lotus komt met elektrische suv! Zoals Colin Chapman al zei: 'Simplify, then add weight'

Autonieuws

Waarom de elektrische DS 3 Crossback opeens 21 kilometer verder komt

Autonieuws

Betekenis Skoda-logo - Zie je er een vleugel en een pijl in? Dan heb je het helemaal mis

Autonieuws
Ontdek meer