Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Audi A5 Coupé – Sportieve outfit: Abt AS5

De wereldberoemde Audi-tuner Abt is de eerste die zich aan de Audi A5 heeft vergrepen. Met een complete bodykit, diverse lichtmetalen wielen, een sportremsysteem en een sportonderstel moet de Audi A5 van Abt nog meer sportiviteit bieden.

Wat natuurlijk direct in het oog springt is de twee-kleurige carrosserie die Abt op de A5 heeft toegepast. Het benadrukt het sportieve en opvallende karakter van de door Abt getunede coupé. Aan de voorzijde zien we verder een nieuwe voorspoiler met geïntegreerde mistlampen. Van opzij trekken de luchtinlaten in de voorschermen de aandacht. Datzelfde geldt voor de gemonteerde 20 inch lichtmetalen wielen in AR-design. Deze zijn overigens ook leverbaar als 18 en 19 inch wielen. Aan de achterzijde krijgt de A5 een lekker dikke en brede look dankzij de spoiler op de kofferbak en de diffusor-achtige bumper. De vier uitlaatpijpen ronden het geheel af. Het is natuurlijk overbodig om te zeggen dat deze zorgen voor een spectaculair geluid.

3.0 TDI met 300 pk

Het motorenpallet van de A5 kan door Abt van meer vermogen worden voorzien. Op dit moment heeft Abt echter alleen voor de 3.0 TDI een tuningskit beschikbaar. Dankzij chiptuning levert de motor voortaan een vermogen van 272 pk in plaats van 230 pk. Door de toevoeging van een extra turbo stijgt het vermogen nog eens verder naar 300 pk. Een Abt remsysteem en verlagingskit maken de technische aanpassingen compleet.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Snelste auto ter wereld: SSC Tuatara heeft 508 km/h gehaald

Autonieuws

Hyundai i20 N zoekt ruzie met de Ford Fiesta ST

Autonieuws

Ook coronavirus houdt verkoopsucces suv niet tegen

Autonieuws
Ontdek meer