Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Audi A6 – Pure finetuning: de vernieuwde Audi A6-lijn

De Audi A6 bevindt zich halverwege zijn levensfase. En dat betekent volgens de strakke planning van de Duitsers een facelift. Of er veel te verbeteren viel? Blijkbaar niet, want het zijn echt de puntjes op de i die Audi heeft weten te zetten. Pure finetuning.

Zelfs voor ons is het speuren naar de wijzigingen die Audi op het visuele vlak heeft doorgevoerd. De single frame-grille werd iets scherper getekend, de bumpers bijgeschaafd en ook de vorm van de uitlaatpijpen is van rond naar strak geëvolueerd. Belangrijkste visuele aspect - al zal ook alleen de echte kenner dat zien - heeft betrekking op de lichtunits aan de voor- en achterzijde. De koplampen zijn voortaan uit te rusten met Matrix LED-techniek en de LED-exemplaren aan de achterzijde kregen een iets andere indeling. Een strakker geheel, dat zonder meer, maar in één oogopslag moeilijk waarneembaar.

CO2 reductie De meeste winst was te behalen op het motorische vlak. Zo is de topmotorisering, de 3.0 TFSI, grondig herzien en datzelfde geldt voor de 3.0 TDI clean diesel. In beide gevallen is er flink wat CO2-uitstoot gereduceerd. Aantrekkelijk voor de zakelijke rijder is de 2.0 TDI ultra S-tronic. Deze viercilinder diesel ontwikkelt 150 pk en komt dankzij de CO2-uitstoot van 110 g/km in aanmerking voor 20% bijtelling.

Gehele A6-gamma De facelift heeft betrekking op zowel de A6 en A6 Avant alsook op zijn afgeleiden. De stoere A6 Allroad, de S6 (Avant) en ook de RS 6 Avant zijn aan eenzelfde behandeling onderworpen. Vanaf begin 2015 zullen ze bij de Audi-dealer staan. De prijzen beginnen bij € 46.700,- voor de 1.8 TFSI en € 45.900,- voor de 2.0 TDI.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Genesis introduceert zijn allereerste suv: de GV80

Autonieuws

Wil je nog een BMW i8? Dan moet je hem bestellen voor het te laat is

Autonieuws

Het uiterlijk van de nieuwe Toyota Mirai is een hele verbetering

Autonieuws
Ontdek meer