Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Nieuws: Audi R18 – Digitale binnenspiegel voor Audi R18

Alle R18’s waarmee Audi tijdens de aankomende 24 Uren van Le Mans aan de start verschijnt zullen zijn uitgerust met een digitale binnenspiegel. Een even simpele als doeltreffende oplossing voor beter zicht en een hogere veiligheid.

De (nachtelijke) crash van Audi-coureur Mike Rockenfeller tijdens de verleden jaar verreden 24 Uren van Le Mans is het perfecte voorbeeld van hoe cruciaal het is om te weten wat er zich achter de auto afspeelt. De bouwwijze en de plaatsing van de motor laten echter niet toe dat de Audi R18 is uit te rusten met een klassieke binnenspiegel. De fabrieksrijders van Audi Motorsport, maar in wezen een groot deel van de Le Mans-coureurs, moeten het daarom enkel doen met twee buitenspiegels. Die zijn reglementair verplicht, maar eigenlijk verre van ideaal door hun aerodynamische en zodoende piepkleine formaat. Bovendien zijn ze nogal onderhevig aan rijtrillingen waardoor het zicht er ook niet beter op wordt. Het monteren van een digitale binnenspiegel blijkt de oplossing te zijn voor dit (technische) dilemma.

AMOLED Met de al bijna gemeengoed geworden achteruitrijcamera op personenauto's is het eigenlijk best vreemd dat de racerij hier niet eerder op is gekomen. Maar goed, soms moet je even wakker geschud worden. Het zal dan ook slechts een kwestie van tijd zijn alvorens er meerdere raceteams hiermee zullen komen. Bij Audi hebben ze er in ieder geval voor gekozen de benodigde camera te bevestigen op het dak van de R18, vlak naast de antenne. Slechts enkele millimeters groot en uiteraard waterdicht is het apparaatje. De digitale binnenspiegel bevindt zich op de plaats waar deze normaliter ook hangt en voor een perfecte weergave is het scherm voorzien van AMOLED, het nieuwste op het gebied van LCD-techniek. Volgens Audi overtreft de digitale zelfs de klassieke versie in beeldweergave, mede omdat het door de digitalisering ook mogelijk was speciale dag- en nachtmodi toe te passen. En het snufje biedt meer om de rijders efficiënt van dienst te zijn. Zo kan in de digitale binnenspiegel tevens meteen de actieve versnelling, de staat van de banden en de waarschuwingverlichting afgelezen worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

5900 euro korting op je elektrische auto! Deze 4 automerken verdubbelen de subsidie

5900 euro korting op je elektrische auto! Deze 4 automerken verdubbelen de subsidie

Autonieuws
Snik, de Volkswagen Up verdwijnt - deze 10 betaalbare auto's kun je nog wel nieuw bestellen

Snik, de Volkswagen Up verdwijnt - deze 10 betaalbare auto's kun je nog wel nieuw bestellen

Autonieuws
Zeekr 003: zet je schrap voor weer een elektrische SUV met vleugje Smart en toefje Lynk & Co

Zeekr 003: zet je schrap voor weer een elektrische SUV met vleugje Smart en toefje Lynk & Co

Autonieuws
Ontdek meer