Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Audi S3 – Audi S3 MTM met 330 pk

Audi´s S3 biedt een fantastische basis voor diverse tuners. Zo ook voor MTM (Motoren Technik Mayer) uit het Duitse Wettstetten. De Duitse tuner wist de 2.0 liter turbomotor uit de Audi S3 te tunen tot een spectaculaire 330 pk. De VAG-motoren zijn bij vele tuners zeer populair.

Ze zijn immers prima te tunen en daardoor tot zeer spectaculaire krachtbronnen om te bouwen. Dat geldt ook voor de 2.0 TFSI-motor zoals die in de Audi S3 ligt. Wanneer de S3 van de productielijn komt is de motor goed voor een vermogen van 265 pk en een koppel van 350 Nm. Niets mis mee eigenlijk. Maar bij tuner MTM begonnen de handen al snel te jeuken en werd binnen korte tijd een tuningskit voor de S3 ontwikkeld.

Motortuning

De eerste stap in het tuningsprogramma was een aanpassing in het motormanagementsysteem. Dankzij het opnieuw programmeren van het systeem werd een vermogenswinst van 45 pk gerealiseerd. Dankzij onder andere extra aanpassingen aan het in- en uitlaatsysteem werd het vermogen totaal opgeschroefd tot een spectaculaire 330 pk en 420 Nm. Daarmee weet de S3 in slechts 5,1 seconden naar 100 km/h te sprinten en is de topsnelheid van 250 km/h niet langer de limiet. De S3 van MTM weet namelijk een top van 264 km/h te behalen.

Onderstel

Naast de motorische aanpassingen werd ook het onderstel van de S3 op diverse punten aangepast. Voor extra remmend vermogen werden drie verschillende remsystemen ontwikkeld. Het meest spectaculaire systeem is voorzien van 380x34 mm geperforeerde remschijven en enorme remklauwen en blokken. Met behulp van een verlagingskit kan de S3 naar wens met 35 tot 65 mm worden verlaagd. Een setje lichtmetalen wielen in het formaat 19 inch maken de S3 ook visueel nog aantrekkelijker.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Skoda Enyaq iV al snel 3000 euro duurder dan Volkswagen ID.4 (beide 77 kWh)

Autonieuws

Elektrische Mercedes EQC 4x4² zoekt laadpalen in het wild

Autonieuws

Tesla Roadster van Elon Musk komt aan bij planeet Mars

Autonieuws
Ontdek meer