Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: BMW 1-serie – Eerste rij-indruk nieuwe BMW 1-serie

In en rondom Berlijn reden we vandaag de eerste kilometers met de nieuwe BMW 1-serie. De tweede generatie van de 1-serie heeft daarbij duidelijk zijn focus gelegd op meer comfort en blijkt een heerlijke reisgenoot. Maar dat is natuurlijk niet alles…

Het design van de nieuwe BMW 1-serie is sinds het moment dat de eerste foto's werden vrijgegeven veelbesproken. Het is weliswaar een evolutie van de eerste generatie, maar toch heeft het front iets vernieuwends waar velen niet direct enthousiast van worden. Een kwestie van smaak, maar wij moeten ook toegeven niet erg gecharmeerd te zijn van de gereden 'Urban' uitvoering zoals te zien op de foto's. De witte spiegels, witte wielen, witte balk in de bumper en dito gekleurde lamellen in de grille doen wel erg gewaagd aan voor een BMW. BMW Nederland voert die kleurencombinatie dan ook niet op de 'Urban'. De 'Sport' daarentegen - waarbij de witgekleurde delen juist in zwart zijn uitgevoerd - straalt pure kracht en sportiviteit uit zoals we dat van een BMW gewend zijn. Heerlijk!

Dieselmotor met 8-traps automaat Wij reden vandaag met de 120d. De 2.0 liter viercilinder dieselmotor in het vooronder ontwikkelt een vermogen van 184 pk in combinatie met een koppel van 380 Nm (tussen 1.750 en 2.750 tpm). Vooral in combinatie met de 8-traps(!) automaat een heerlijke reisgenoot. En daar hebben we ook meteen het voornaamste verschil ten opzichte van zijn voorganger te pakken; BMW heeft veel meer aandacht besteed aan het comfort. De demping filtert zelfs zeer slecht asfalt op een voortreffelijke manier terwijl de dynamiek daaronder niet te leiden heeft gehad. Op de Duitse Autobahn merkten we het reiskarakter van de 1-serie vooral aan zijn zeer lage geluidsniveau binnenin en de enorme trekkracht van de dieselmotor. Zonder het door te hebben rijd je met 200 km/h op de linkerbaan mee.

Rijden Een BMW is geen BMW al de rij-eigenschappen niet op een ongekend hoog niveau staan. En daar ontbreekt het bij de 1-serie uiteraard niet aan. Het model is leverbaar met een standaard onderstel, een M-sportonderstel en een instelbaar M-sportonderstel waarbij gekozen kan worden voor zowel Comfort als Sport. Onze 1-serie was uitgerust met het normale onderstel waarbij het gros van de rijders al plezier voldoende zal beleven. De besturing is lekker direct, het stuurwiel precies zoals we dat van BMW gewend zijn en de zitpositie heerlijk. En toch hebben we het gevoel dat de 1-serie - hoe goed hij ook rijdt - net is van zijn scherpe randjes verloren is…

Benieuwd naar onze volledige ervaringen met de nieuwe BMW 1-serie (118i en 120d)? Lees aanstaande vrijdag de volledige rij-impressie!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Land Rover Defender Hard Top: Dit is de bedrijfsauto die je wilt!

Autonieuws

Opgefriste Volkswagen Tiguan (2020) komt óók als PHEV plug-in hybride

Autonieuws

Fiat Chrysler krijgt miljardenlening van Italiaanse staat

Autonieuws
Ontdek meer