Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: BMW Concept 7 ActiveHybrid – 7-serie Hybride

BMW presenteert een hybride-versie van de 7-serie in de vorm van de Concept 7 ActiveHybrid. Zoals de naam al doet vermoeden betreft het nog een conceptcar, maar dat het model er gaat komen is zeker. Deze Concept 7 ActiveHybrid geeft ons een voorproefje van het nieuwe model.

Na het grote succes van Lexus met de GS450h, de RX400h en de LS600h presenteerde Mercedes onlangs de S 400 Hybrid. In navolging op Mercedes laat ook BMW in Parijs een conceptcar zien. Het model draagt weliswaar nog de titel conceptcar, maar het model is zo goed als productierijp. In de basis in de Concept 7 een 750i met onder de motorkap de bekende twinturbo V8 benzinemotor (407 pk en 600 Nm en een 20 pk en 210 Nm sterke elektromotor. Dankzij de combinatie van deze beide motoren zijn het verbruik en de uitstoot met 15% teruggedrongen.

Mild hybride De reductie van brandstof wordt mogelijk gemaakt door de V8-benzinemotor van de 750i te combineren met een elektromotor. BMW noemt de Concept 7 een ´mild hybride´ omdat het niet in staat is zelfstandigvia de elektromotor te rijden. De elektromotor is in de automatische transmissie gebouwd en ondersteunt de benzinemotor uitsluitend bij het accelereren.De energie die de elektromotor nodig heeft wordt verkregen uit remenergie. Deze wordt opgeslagen in krachtige lithium-ion accu’s. Bovendien vervangt de elektromotor de startmotor en de dynamo, die normaal gesproken door de verbrandingsmotor wordt aangedreven. Daarnaast kunnen veel functies in de auto puur elektrisch worden gevoed. Op die manier voorkomt BMW dat kostbare brandstof direct in elektriciteit wordt omgezet. Niet alleen het gebruik van de elektomotor dringt het brandstofverbruik terug. De Auto Start Stop functie kennen we al uit andere BMW-modellen en speelt in de Concept 7 ook een belangrijke rol. Het systeem schakelt de verbrandingsmotor bij het stilstaan automatisch uit en schakelt de motor vervolgens volkomen schokloos weer in bij het intrappen van het gaspedaal. Tevens heeft de BMW Concept 7een aantal fysieke wijzigingen ondergaan waardoor de aerodynamica is geoptimaliseerd.

In samenwerking met Mercedes De componenten van het hybridesysteem in de Concept 7 Series ActiveHybrid zijn gebaseerd op een techniek die door BMW in samenwerking met Mercedes-Benz is ontwikkeld. BMW zorgt echter zelf voor eigen specifieke afstemming van de componenten. In tegenstelling tot de Mercedes S 400 HYBRID zijn de accu´s van de Concept 7 in de kofferruimte gebouwd. Bij de S 400 HYBRID was het mogelijk deze op de plaats van de coventionele accu´s te monteren, zodat dit niet ten koste gaat aan bagageruimte.

Twee in 2009 BMW geeft aan in 2009 twee modellen modellen methybride technologie te lanceren. Naast deze 7-serie zal dat ook de eerder gepresenteerde ´full hybride´ BMW Concept X6 ActiveHybrid zijn, die wel in staat is zelfstandig te rijdenvia deelektromotor.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Snelste auto ter wereld: SSC Tuatara heeft 508 km/h gehaald

Autonieuws

Hyundai i20 N zoekt ruzie met de Ford Fiesta ST

Autonieuws

Ook coronavirus houdt verkoopsucces suv niet tegen

Autonieuws
Ontdek meer