Nieuws: Castagna – Castagna 500 en Clubman WoodyWagon

De Italiaanse carrosseriebouwer Castagna presenteerde in Genève twee met hout versierde conceptcars. Castagna komt met een conceptcar op basis van de Fiat 500 en met een houtpakket voor eigenaren van een Mini Clubman

Fiat 500 WoodyWagon

De WoodyWagon is Castagna's visie op een Fiat 500 met extra bagageruimte. De overhang aan de achterzijde werd met 6 cm verlengd, wat zorgt voor een bagageruimte van 440 liter. Naast het vergroten van de bagageruimte werd ook het vermogen omhoog gebracht. Door het monteren van een supercharger op de 1.4 liter motor van de Fiat steeg het vermogen van 100 naar 155 pk. Het zorgt ervoor dat de topsnelheid boven de 200 km/h komt te liggen. Door middel van het vele hout rondom probeert Castagna de 500 een eigen gezicht te geven met historisch gevoel. De conceptcar verwijst daarmee terug naar de 500 Giardiniera van weleer.

Mini Clubman Woody Naast de WoodyWagon introduceert Castagna ook een stylingspakket voor de Mini Clubman. Het hout moet de auto een nostagische aanblik geven. Het pakket bestaat uit een aantal panelen die over de zij- en achterkant van de auto worden aangebracht. De klant kan kiezen uit een groot aantal soorten hout of andere materialen zoals bijvoorbeeld carbon. De kit wordt over de hele wereld geleverd en geïnstalleerd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer