Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Castagna – Castagna 500 en Clubman WoodyWagon

De Italiaanse carrosseriebouwer Castagna presenteerde in Genève twee met hout versierde conceptcars. Castagna komt met een conceptcar op basis van de Fiat 500 en met een houtpakket voor eigenaren van een Mini Clubman

Fiat 500 WoodyWagon

De WoodyWagon is Castagna's visie op een Fiat 500 met extra bagageruimte. De overhang aan de achterzijde werd met 6 cm verlengd, wat zorgt voor een bagageruimte van 440 liter. Naast het vergroten van de bagageruimte werd ook het vermogen omhoog gebracht. Door het monteren van een supercharger op de 1.4 liter motor van de Fiat steeg het vermogen van 100 naar 155 pk. Het zorgt ervoor dat de topsnelheid boven de 200 km/h komt te liggen. Door middel van het vele hout rondom probeert Castagna de 500 een eigen gezicht te geven met historisch gevoel. De conceptcar verwijst daarmee terug naar de 500 Giardiniera van weleer.

Mini Clubman Woody Naast de WoodyWagon introduceert Castagna ook een stylingspakket voor de Mini Clubman. Het hout moet de auto een nostagische aanblik geven. Het pakket bestaat uit een aantal panelen die over de zij- en achterkant van de auto worden aangebracht. De klant kan kiezen uit een groot aantal soorten hout of andere materialen zoals bijvoorbeeld carbon. De kit wordt over de hele wereld geleverd en geïnstalleerd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Review: Honda Jazz Hybrid (2020)

Autonieuws

1999 - 2019: Aantal verkeersdoden onder automobilisten sterk gedaald

Autonieuws

Prijs elektrische Renault Twingo Z.E. gaat Nederlanders teleurstellen

Autonieuws
Ontdek meer