Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Chrysler FlexFuel – Chrysler klaar voor E85 bio-ethanol

Chrysler, Jeep en Dodge zijn klaar voor het gebruik van E85 als brandstof. In Amerika worden deze modellen al jarenlang aangeboden, maar door de slechte infrastructuur in Europa is de stap naar ons continent nog niet gezet. Daar lijkt verandering in te komen.

Sinds 1998 heeft Chrysler (Chrysler, Jeep en Dodge) al meer dan 1,5 miljoen voerrtuigen op E85 afgeleverd. In Amerika is de brandstof immers al langere tijd op grote schaal verkrijgbaar. De ervaring met bio-ethanol is dan ook minstens zo groot als bij Volvo, Ford en Saab. Modellen als de Chrysler Voyager en Sebring, de Dodge Avenger en de Jeep Commander en Grand Cherokee zijn leverbaar als FlexFuel-model. De Flex Fuel-uitvoeringen hiervan zouden op korte termijn ook naar Nederland kunnen komen. Van elk nieuw model dat Chrysler LLC ontwikkelt, is altijd een Flex Fuel-variant beschikbaar. Dat geldt ook voor de Dodge Journey, die in juni wordt verwacht. Als het om E-85 zelf gaat, is Chrysler 'ready to go'. Voor Chrysler is het op dit moment nog een kwestie van beschikbaarheid én kosten. Maar de kans lijkt groot dat de modellen ook bij ons leverbaar zullen worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Review: Honda Jazz Hybrid (2020)

Autonieuws

1999 - 2019: Aantal verkeersdoden onder automobilisten sterk gedaald

Autonieuws

Prijs elektrische Renault Twingo Z.E. gaat Nederlanders teleurstellen

Autonieuws
Ontdek meer