Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Citroën C3 Pluriel – Facelift Citroën C3 Pluriel

De Citroën C3 Pluriel heeft een kleine facelift ondergaan. Zowel het interieur als het exterieur van de C3 Pluriel werd in detail aangepast. Nog voor de zomer staat de vernieuwde C3 Pluriel bij de dealers.

Met de C3 Pluriel heeft Citroën een wat vreemde eend in de bijt. In tegenstelling tot de zeer succesvolle 206 CC en 207 CC van Peugeot heeft de C3 Pluriel nooit een verkooptopper kunnen worden. Zijn typische stoffen dak moest misschien associaties met de 2CV oproepen, maar daarin is Citroën niet geslaagd. Met een kleine facelift hoopt Citroën toch weer wat aandacht op het model te vestigen. Al zullen de verkoopcijfers daardoor niet explosief toenemen.

Minimale wijzigingen

De vernieuwde C3 Pluriel is aan de buitenzijde herkenbaar aan de nieuwe koplampen die voortaan een donkere look hebben gekregen. Aan de voor- en achterzijde zien we grotere Citroën-logo´s en ook de achterlichtunits werden vernieuwd. Tot slot werd ook de grille aangepast. In het interieur zijn de wijzingen evenmin spectaculair te noemen. Wat chromen randjes en voortaan een compleet in zwart uitgevoerd dashboard zijn de belangrijkste wijzigingen.

Motoren en uitrusting

De C3 Pluriel is leverbaar met een 75 pk sterke 1.4i, een 110 pk sterke 1.6 16V en een 70 pk sterke 1.4 HDi-dieselmotor. De standaarduitrusting bestaat onder meer uit cruise control, een gekoeld dashboardkastje, mistlampen, automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers en een audiosysteem met MP3-afspeelmogelijkheid. Nog voor de zomer staat de vernieuwde C3 Pluriel bij de Citroën-dealers. De prijzen zijn nog niet bekend maar zullen weinig afwijken van de huidige prijsstelling.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Review: Honda Jazz Hybrid (2020)

Autonieuws

1999 - 2019: Aantal verkeersdoden onder automobilisten sterk gedaald

Autonieuws

Prijs elektrische Renault Twingo Z.E. gaat Nederlanders teleurstellen

Autonieuws
Ontdek meer