Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Dacia Dokker – De nieuwe Dacia Dokker is hier!

Dacia is in rap tempo aan het uitbreiden. De Lodgy moet z’n marktlancering nog beleven of de Dokker, een ge-rebadge Renault Kangoo, komt ook al om de hoek kijken. Hij is er straks in personen- en bedrijfsuitvoering.

Recht van voren lijkt de nieuwe Dacia Dokker sprekend op de Lodgy, maar verder naar achteren zijn er wezenlijke verschillen. De Dokker is korter en hoger, maar onderscheidt zich toch vooral door zijn schuifdeur (eventueel aan weerzijden één). Net als de gehele technische basis heeft hij die ontleent van de Renault Kangoo, die overigens ook al als rolmodel fungeerde voor de Mercedes Citan. Bovendien biedt de Dokker plaats aan maximaal vijf inzittenden. In de Lodgy zouden ook zeven personen fatsoenlijk kunnen plaatsnemen.

3.000 liter Er zal straks ook een uitvoering speciaal voor de zelfstandige ondernemer zijn, de Dokker Van. Die beschikt slechts over twee voorstoelen maar ook een gigantische hoeveelheid laadruimte. Even met een schuin oog kijkend naar de Kangoo Express past er achterin de Dokker Van een lading van zo'n 3.000 liter.

Meer volgt Waarmee de beide uitvoeringen van de nieuwe Dokker in beweging wordt gebracht is nog niet bekend gemaakt. Het is nog wachten op de bekendmaking van het motorenprogramma en de overige specificaties. Ook de marktlancering is nog een gesloten boek.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Duitse rechter: 'Bedienen Tesla-touchscreen onderweg is strafbaar'

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws

Dit is waarom de Skoda Octavia 6.000 euro goedkoper wordt

Autonieuws
Ontdek meer