Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Dacia STCC Edition – Een Dacia Logan met 400 pk?!

In Zweden gaat men racen met de Dacia Logan. En dan geen driecilindertje, nee een Logan met onder de kap een 400 pk sterke V6. Lekker!

Om zichzelf in het hoge noorden wat meer naamsbekendheid te geven wil Dacia de strijd aangaan met onder andere BMW, Citroën en Volvo. Onder de motorkap van de Dacia STCC Edition ligt een 3.5 liter V6 van Renault die om en nabij de 400 pk moet kunnen produceren. De aandrijving geschiedt op de achterwielen en de sprint vanaf de start naar 100 km/h moet in een uiterst snelle drie seconden volbracht kunnen worden. Een grote achtervleugel zorgt mede voor de stabiele topsnelheid van 270 km/h.

100 overwinningen Mattias Andersson zal plaatsnemen achter het stuur van de Dacia STCC Edition. De Zweed rijdt al sinds 1999 in de STCC, waar hij al 99 overwinningen behaalde. "Natuurlijk zou het geweldig zijn als ik mijn 100ste overwinning kan vieren met dit team." Momenteel staat de auto nog in de windtunnel in Göteborg, maar Dacia kan buigen op enige historie in de racerij. Op zowel ijs (Andros Trophy) als onverhard (Pikes Peak) hebben de Roemenen ervaring opgedaan en nu kunnen ze zich voor het eerst bewijzen op het geplaveide asfalt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Geen autofabrikant gaat Europese CO2-norm van 95 gram halen'

Autonieuws

Autosalon in Brussel verstoord door 187 klimaatactivisten

Autonieuws

MG is terug – maar dan anders

Autonieuws
Ontdek meer