Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Ford Ka – Officieel: Ford Ka

Ford presenteert officieel de nieuwe Ford Ka. Het Kinetic Design maakt de auto tot een kekke en modieuze verschijning, zowel van binnen als van buiten. In oktober beleeft de nieuweling zijn werelddebuut op de Autosalon van Parijs.

Na talloze speculaties, spyshots en uitgelekte foto's kon het niet lang meer duren voordat Ford de nieuwe Ka officieel zou presenteren. Dat moment is nu aangebroken. Met frisse en hippe looks moet de nieuwe Ka zijn succesvolle voorganger qua verkopen gaan evenaren. De eerste Ka rolde - tijdens zijn productiecyclus van twaalf jaar - meer dan 1,4 miljoen keer van de band. En vandaag de dag behoort de Ka nog steeds tot één van de verkooptoppers in zijn segment. Kortom, aan zware taak voor de tweede generatie Ka om dit te evenaren. Maar als het aan de ambities van Ford ligt gaat dat wel degelijk lukken. In zijn segment zet de Ka een nieuwe standaard op het gebied van stijl en rijplezier in zijn segment, aldus Ford. De karaktereigenschappen die de huidige Ka zo populair maken zijn behouden gebleven. Compacte afmetingen, een onderscheidende uitstraling, dynamische rij-eigenschappen en een levendige inborst zijn zoal een aantal van die kenmerken.

Kleine Fiesta Qua uiterlijk is de nieuwe Ford Ka eigenlijk een kleine Fiesta. Het design vanaf het front tot aan de C-stijl is nagenoeg overgenomen van z'n grote broer. Ook de 'vouwen' in de deurpanelen en achterspatborden hebben dezelfde trekjes. De achterkant heeft wel duidelijk een eigen karakter. De zijruiten bij de C-stijl bevatten niet die typische hoekige lijnen van het Kinetic Design die we op het overige modellengamma van Ford wel tegenkomen. Hiermee probeert Ford de Ka te onderscheiden van zijn familiegenoten.

Trendy interieur Het interieur is stijlvol en sprankelend. Het Kinetic Design is ook hier gehanteerd en combineert gedurfde contrasten en sprekende kleuren. Het sportieve stuurwiel en de hooggeplaatste versnellingspook doet ons dynamische rij-eigenschappen vermoeden. Ford is trots op z'n Ka en dat maakt het merk duidelijk kenbaar middels het grote vignet op de middenconsole. Motoren Ford heeft het motorengamma nog niet officieel vrijgegeven. Maar de Ka werd samen met de Fiat 500 ontwikkeld. Beide auto´s worden gebouwd in de Fiat-fabriek in Tychy (Polen). Wij verwachten dus dat het motorenpallet grotendeels overeenkomt met deze Italiaan. Dat zou betekenen dat de Ka bij zijn introductie in ieder geval beschikt over twee benzinemotoren en een dieselmotor. Qua benzinemotoren zijn er een 1.2 liter met 69 pk en een 100 pk sterke 1.4 liter beschikbaar. De dieselmotor is een 1.3 liter met 75 pk.

Werelddebuut in Parijs Meer details en technische specificaties worden voorafgaand aan de Autosalon van Parijs bekendgemaakt. Daar zal de nieuweling zijn werelddebuut beleven. Begin 2009 staat de nieuwe Ka bij de Ford-dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Skoda Enyaq iV al snel 3000 euro duurder dan Volkswagen ID.4 (beide 77 kWh)

Autonieuws

Elektrische Mercedes EQC 4x4² zoekt laadpalen in het wild

Autonieuws

Tesla Roadster van Elon Musk komt aan bij planeet Mars

Autonieuws
Ontdek meer