Nieuws: Ford Kuga Individual – Heerlijk sportpakket

Ford presenteert het Individual-programma nu ook op de Kuga. Wie kiest voor dit exclusieve pakket krijgt de mogelijkheid om het interieur naar smaak aan te kleden met leer, prachtige kleurstellingen en oog voor detail. Ook het sportieve exterieurpakket mag er zijn.

De vraag naar personalisatie wordt al maar groter. Ford springt hierop in met de presentatie van Individual-pakketten op onder meer de S-Max en Mondeo en nu ook de Kuga. De SUV van Ford krijgt dankzij dit pakket een nog onderscheidender uitstraling.

Kuga Individual interieur Het Ford Vehicle Personalisation Design Team heeft een luxe Individual interieur voor de Kuga ontwikkeld. Het is geïnspireerd op dat van de Ford Iosis X Concept die z'n première in 2006 beleefde tijdens de Autosalon van Parijs in 2006. Net als bij de S-Max en Mondeo Individual-modellen heeft het Ford Individual Design Team een geheel nieuw contrasterend kleurencombinatie voor de binnenzijde ontwikkeld. Er is keuze uit uit twee soorten leder voor de zitplaatsen. De zetels en rugleuningen zijn voorzien van extra gevulde gedeelten die zijn uitgevoerd in zacht nappaleer in de donkere kleur Ebony. Op het bovenste gedeelte van de rugleuning is het karakteristieke Individual-logo in reliëf aangebracht. Het grootste gedeelte van de stoel is afgewerkt in een wat ruwer 'Bond' leer. En grijze biezen versterken het expressieve stoelontwerp. Om het pakket af te ronden zijn de middenconsole en de portiergrepen afgewerkt in het glanzende Piano White. Deze kleur moet uitstekend matchen met de lederen bekleding en het in 'Electric White' gespoten exterieur.

Kuga Individual exterieur Het Ford Team heeft ook gewerkt aan de ontwikkeling van een 'persoonlijk' exterieur stylingpack voor de Kuga. Onmiddellijk vallen de grille en de verchroomde inlaatopeningen op. De ondergrille wordt nog eens extra omlijnd door brede verchroomde inlaatopeningen die zijn geïnspireerd door de Iosis X Concept. Extra brede wielkasten, sidebars en nieuwe bumpers zijn in vergelijking met het oorspronkelijke ontwerp aan de onderkant ongeveer 50 mm zijn verlengd. De bijpassende beschermingsplaten voor en achter zijn ook met ongeveer 50 millimeter verlaagd. Voor een contrasterend effect zijn ze in een zilveren kleur gespoten. Verder dragen de nieuwe achterspoiler en de 20 inch lichtmetalen velgen bij aan de sportieve uitstraling van de Ford Kuga Individual stylingpack.

Begin 2009 Het Individual pakket op de Ford Kuga zal vanaf begin 2009 leverbaar worden. Officieel is de auto op de foto´s nog een conceptcar, maar de kans is zeer groot dat het pakket één-op-één in de accessoireslijsten wordt opgenomen. Begin volgend jaar worden de prijzen en exacte opties door Ford bekend gemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer