Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Ford Mustang – Is dit de nieuwe Ford Mustang?

We weten niet of we met deze afbeelding te maken hebben met een computerversie of de echte variant, maar het beeld van deze gloednieuwe Ford Mustang zal niet veel verschillen van de productierijpe versie.

Ford legt de laatste hand aan de nieuwe Mustang. De sportauto moet immers klaar zijn in het jaar dat de Ford Mustang zijn 50ste verjaardag viert, en dat is in 2014. Je mag er gerust van uitgaan dat de introductie binnen nu en een jaar plaatsvindt. In Amerika welteverstaan, maar hij komt ook naar Europa en voor het eerst in lange tijd weer eens via het officiële dealerkanaal van Ford. Dat zal in de loop van 2015 op gang komen.

Evos Concept Voor het vormgeven van de nieuwe Mustang heeft Ford veel inspiratie gehaald uit de Evos Concept uit 2011. Vooral aan de voorzijde zijn de overkomsten treffend. Verder naar achteren zullen de lijnen samenpakken tot de typische Fastback-stijl. Dat gaf Ford al te kennen met enkele foto's van de (eerste) kleimodellen. Afgaande op de beelden van Car & Driver is het design geheel in traditie met de voorgaande generaties, oftewel gespierd en koen, maar toch ook modern.

4-, 6- en 8-cilinder Motorisch doet de Mustang daarentegen een stapje terug. Althans, de instapper. Dat zal namelijk een viercilinder zijn. Maar vlak die niet uit. Door moderne technologie en een turbo galoppeert dat basismodel alsnog samen met zo'n 300 paarden. Voor overwegend de Amerikaanse klandizie staan een 3,7 liter V6 en een 5,0 liter V8 klaar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Duitse rechter: 'Bedienen Tesla-touchscreen onderweg is strafbaar'

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws

Dit is waarom de Skoda Octavia 6.000 euro goedkoper wordt

Autonieuws
Ontdek meer