Nieuws: Ford S-Max – Prijskaartjes voor nieuwe Ford S-Max

Ben je in de weer voor een familie-MPV, dan kan je eigenlijk niet om de Ford-dealer heen. Binnenkort heeft die er namelijk twee in de aanbieding die gloednieuw zijn: de extra grote Galaxy en de nauwelijks kleinere S-Max. En van die laatste zijn nu de prijzen bekendgemaakt.

De nieuwe S-Max staat over een maand in de showroom en Ford vraagt er minstens € 37.560,- voor. Dat is een kleine vijf mille minder dan dat het minimaal voor de nieuwe Galaxy wil hebben. Ook hogerop in het vergelijkbare leveringsprogramma bedraagt het prijsverschil tussen beide familie-MPV's dit bedrag.

Overige prijzen De basismotor die Ford in de nieuwe S-Max lepelt is de 1.5 liter Ecoboost-benzine met 160 pk. De eerdergenoemde vanafprijs geldt voor de Trend-uitvoering, die is uitgerust met onder andere gescheiden automatische airconditioning, elektrisch inklapbare buitenspiegels, keyless start, MyKey, een radio/CD-speler met acht luidsprekers en een met leder bekleed stuurwiel. Lichtmetalen wielen (17 inch) zitten pas standaard op de Titanium-versie. Die is er, in combinatie met de 1.5 Ecoboost, vanaf € 38.810,-. De benzinetopper is de 240 pk sterke 2.0 liter viercilinderturbo met standaard automaat en Titanium-uitrusting. Waar dat zoal uit bestaat? Nou, alle luxe van de Trend plus 17 inch lichtmetaal, Auto High Beam, een licht- en regensensor, Ford SYNC 1.1, Intelligent Speed Assistance en Lane Keeping Assist.

Dieselen Dieselen kan met de 2.0 TDCi, goed voor 150 pk en een vanafprijs van € 42.940,- wanneer je het schakelwerk zelf voor rekening neemt via een handbak. Gekoppeld aan een automaat kost 'ie minstens € 48.190,-. Af-fabriek er een vermogen van 30 pk bij vergt een extra investering van vijf mille. De 180 pk sterke S-Max 2.0 Ecoboost Titanium staat namelijk in de boeken voor € 48.040,-. Tot slot de 210 pk sterke TDCi met standaard automaat. Wegrijden daarmee kan na eerst € 53.890,- overhandigd te hebben.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De Cadillac CT4 neemt je werk uit handen (maar niet in Europa)

Autonieuws

Waarom wil president Trump van de strenge Californische emissie-eisen af?

Autonieuws

Hyundai voorkomt kopstoot van je passagier

Autonieuws
Ontdek meer