Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Ford S-Max – Prijskaartjes voor nieuwe Ford S-Max

Ben je in de weer voor een familie-MPV, dan kan je eigenlijk niet om de Ford-dealer heen. Binnenkort heeft die er namelijk twee in de aanbieding die gloednieuw zijn: de extra grote Galaxy en de nauwelijks kleinere S-Max. En van die laatste zijn nu de prijzen bekendgemaakt.

De nieuwe S-Max staat over een maand in de showroom en Ford vraagt er minstens € 37.560,- voor. Dat is een kleine vijf mille minder dan dat het minimaal voor de nieuwe Galaxy wil hebben. Ook hogerop in het vergelijkbare leveringsprogramma bedraagt het prijsverschil tussen beide familie-MPV's dit bedrag.

Overige prijzen De basismotor die Ford in de nieuwe S-Max lepelt is de 1.5 liter Ecoboost-benzine met 160 pk. De eerdergenoemde vanafprijs geldt voor de Trend-uitvoering, die is uitgerust met onder andere gescheiden automatische airconditioning, elektrisch inklapbare buitenspiegels, keyless start, MyKey, een radio/CD-speler met acht luidsprekers en een met leder bekleed stuurwiel. Lichtmetalen wielen (17 inch) zitten pas standaard op de Titanium-versie. Die is er, in combinatie met de 1.5 Ecoboost, vanaf € 38.810,-. De benzinetopper is de 240 pk sterke 2.0 liter viercilinderturbo met standaard automaat en Titanium-uitrusting. Waar dat zoal uit bestaat? Nou, alle luxe van de Trend plus 17 inch lichtmetaal, Auto High Beam, een licht- en regensensor, Ford SYNC 1.1, Intelligent Speed Assistance en Lane Keeping Assist.

Dieselen Dieselen kan met de 2.0 TDCi, goed voor 150 pk en een vanafprijs van € 42.940,- wanneer je het schakelwerk zelf voor rekening neemt via een handbak. Gekoppeld aan een automaat kost 'ie minstens € 48.190,-. Af-fabriek er een vermogen van 30 pk bij vergt een extra investering van vijf mille. De 180 pk sterke S-Max 2.0 Ecoboost Titanium staat namelijk in de boeken voor € 48.040,-. Tot slot de 210 pk sterke TDCi met standaard automaat. Wegrijden daarmee kan na eerst € 53.890,- overhandigd te hebben.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Geen autofabrikant gaat Europese CO2-norm van 95 gram halen'

Autonieuws

Autosalon in Brussel verstoord door 187 klimaatactivisten

Autonieuws

MG is terug – maar dan anders

Autonieuws
Ontdek meer