Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Gemballa Avalanche – Overtreffende trap...

Als we de nieuwste Gemballa aanschouwen loopt ons het water in de mond. Een prestatiedrang van 800 pk en 950 Nm. En een acceleratie naar 100 km/h in 3,3 seconden. Een Porsche die luistert naar de naam Gemballa Avalanche GTR 800 Evo-R. Een mond vol, maar het is weliswaar een sportwagen vol potentie.

Wellicht komen de meest brute Porsche's ter wereld van Gemballa. Elke keer weet de tuner ons weer te verrassen met een nog krachtigere exemplaar uit Zuffenhausen. Ook ditmaal is de overtreffende trap wederom voor Gemballa. We vragen ons soms af een sportwagen met zo'n prestatiepotentieel Porsche imago van 'betrouwbaar' nog kan handhaven.

Anatomisch Echter, het is Gemballa prima vertrouwd om de adembenemende 800 pk en 950 koppel in goede banen te laten leiden. De Gemballa Mirage GT kwam ook niet uit de lucht vallen. Een transmutatie is dan ook zeker van toepassing op de GTR 800 Evo-R. In de basis een Porsche 911 Turbo (997), maar daar houdt het - op het uiterlijk na - ook mee op. Alle krachten worden losgelaten op een special Avalanche-chassis. Dit frame is op tal van punten gewijzigd om de enorme prestaties een beter onderkomen te kunnen bieden. De aerodynamica werd verbeterd door een geheel nieuwe bodykit, genaamd Carbon Package Black. De voorspoiler, zij-skirts, achterbumper en -spoiler en motorkap zijn allemaal vervangen. Vooral de laatste is een echte eyecatcher. En wat te denken van de eindstukken van het uitlaatsysteem. Deze lijken sprekend op die van de Joint Strike Fighter. De koplampen stralen met de blauwkleurige unit en zwarte angel eyes dreiging uit. De speling tot het asfalt is verkleind middels een verstelbare veersysteem. Bovendien verbeteren stabilisatoren en gewijzigde voor- en achterassen de wegligging en rij-eigenschappen van de GTR 800 EVO-R.

Lawinegevaar Achter de 20 inch 'Black Magic Racing' wielen doen remschijven met een diameter van 405 mm vóór en 380 mm achter hun huiswerk zo foutloos mogelijk . De maximaal haalbare snelheid van +300 km/h moet immers ook tot stilstand worden gebracht. De verstreken tijd om deze topsnelheid te halen is wellicht minstens zo indrukwekkend als de sprint naar 100 km/h. Slechts 3,3 seconden doet de bolide erover. Kortom, lawinegevaar op de Duitse Autobahn. Alle mechanische delen die deze vermogenscapaciteit mogelijk maken moeten natuurlijk flink gekoeld worden om niet oververhit te raken. Daarom monteerde de Duitse tuner uit Leonberg een andere oliekoeler en een speciaal ontwikkeld koelingsysteem voor de versnellingsbak. Een Gemballa Racing transmissie met dubbele koppeling zorgt overigens voor de overbrenging.

Race cockpit Gemballa heeft het binnenwerk dezelfde naam meegegeven als de buitenzijde. Dit houdt in dat het interieur een hoge mate van sportiviteit en luxe uitstraalt. Prachtige racestoelen omarmen het lichaam van de bestuurder. Een passagier kan meegenieten van al het geweld. De zetels zijn afgewerkt met leer en alcantara, net als het dashboard. Subtiele carbon delen maken het af. Het stuur en de deurpanelen zijn ook bewerkt met dit lichte materiaal. Aluminium pedalen wisselen de materialenkeus enigszins af. Het motorcompartiment is van het type 'Avalanche'. Echter maakt Gemballa niet duidelijk wat dit pakket exact inhoud. Wij verwachten een rolkooi in plaats van een achterbank en een afwerkinggehalte van kwaliteit en duurzaamheid.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Denk je dat de Fiat Panda Sport sportief is? Nee joh!

Autonieuws

Vernieuwde Tesla Model 3 heeft nog meer actieradius

Autonieuws

Boze Nederlandse Tesla-rijders starten rechtszaak tegen Tesla

Autonieuws
Ontdek meer