Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Jaguar / Land Rover – Jaguar & Land Rover verkocht aan Tata

Ford Motor Company heeft vandaag bekend gemaakt dat Jaguar en Land Rover worden verkocht aan Tata Motors. De transactie is het gevolg van Ford’s beslissing in augustus vorig jaar om de verschillende strategische mogelijkheden voor Jaguar Land Rover te onderzoeken.

Aangezien het bedrijf zich wil toespitsen op het Ford merk zelf was de verkoop noodzakelijk. Al lange tijd gaan er geruchten over de verkoop van Jaguar en Land Rover. Dat Ford de beide Britse merken wil verkopen stond voorop, maar aan wie was lange tijd de vraag. Vandaag heeft Ford bekend gemaakt dat er een definitieve overeenkomst is getekend met Tata Motors. Verwacht wordt dat de verkoop definitief gesloten zal worden tegen het einde van het tweede kwartaal, afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden vastgelegd in de verkoopsovereenkomst en de wettelijke goedkeuringen. Bij het afsluiten van de overeenkomst zal Tata Motors ongeveer 2,3 miljard dollar betalen voor Jaguar Land Rover.

Samenwerking tussen Ford en Jaguar/Land Rover blijft

"Jaguar en Land Rover zijn fantastische merken," zegt Alan Mulally, president en CEO van Ford Motor Company. "We zijn ervan overtuigd dat ze onze stal verlaten met de producten, de projecten en het team die nodig zijn om verder te bloeien onder Tata's beheer. Het is nu tijd voor Ford om zich te concentreren op de integratie van het Ford merk op wereldvlak. We willen door de uitvoering van ons plan van Ford Motor Company opnieuw een sterk en winstgevend bedrijf maken." Als onderdeel van de transactie zal Ford gedurende een bepaalde periode Jaguar Land Rover blijven bevoorraden met motoren, koetswerkpanelen en andere onderdelen, naast een groot aantal technologieën, zoals milieuvriendelijke toepassingen en platformen. Ford heeft er zich ook toe verbonden om ondersteuning te verlenen op het vlak van onderzoek en ontwikkeling, informaticasystemen, boekhouding en een aantal andere diensten. Daarnaast zal Ford Motor Credit Company Jaguar en Land Rover dealers en klanten van financiële producten blijven voorzien, en dit gedurende een overgangsperiode die zich kan uitstrekken over een periode van maximaal 12 maanden, afhankelijk van het land. Alle betrokken partijen geloven dat deze overeenkomst de bestaande productplannen van Jaguar Land Rover verder zal ondersteunen, en tegelijkertijd de onafhankelijkheid van het bedrijf zal veilig stellen om zich in de toekomst te blijven profileren als fabrikant van luxeproducten.

Reactie van Tata

De heer Ratan N. Tata, Chairman van Tata Sons en Tata Motors, zegt over de overeenkomst van vandaag: "We zijn zeer tevreden met het vooruitzicht dat Jaguar Land Rover een aanzienlijk onderdeel zal uitmaken van onze automobieldivisie. We hebben veel respect voor beide merken en zullen ons dan ook ten volle inspannen om het erfgoed en de ambitie van beide te behouden en hun respectievelijke identiteit intact te houden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Duitse rechter: 'Bedienen Tesla-touchscreen onderweg is strafbaar'

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws

Dit is waarom de Skoda Octavia 6.000 euro goedkoper wordt

Autonieuws
Ontdek meer